Skip to content

Springgroep K.E.V. Vriezenveen geplaatst voor het NK groepsspringen te Sittard

Springgroep K.E.V. Vriezenveen geplaatst voor het NK groepsspringen te Sittard

Zaterdag 4 en zaterdag 11 november werden de landelijke plaatsing wedstrijden georganiseerd voor het NK groepsspringen. Dit jaar waren de categorieën voor het eerst verdeeld over 2 zaterdagen. De dames senioren en dames jeugd mochten op 4 november laten zien wat ze waard waren en de dames junioren waren op 11 november aan de beurt.

 

Tijdens de groepsspring wedstrijden wordt er gesprongen in teams van 9 waarbij de beste  6 springsters de 8 sprongen springen. Het groepsspringen kent 5 toestellen waaraan de teams kunnen meedoen namelijk: airtrack, plank pegasus, minitrampoline met tafel, minitrampoline met pegasus en minitrampoline vrij. Per niveau zijn er verschillende eisen die gesprongen moeten worden door de teams en wordt er gejureerd op uitvoering. De sport kan dus niet zonder juryleden en zonder deze juryleden kunnen onze teams niet deelnemen aan deze landelijke wedstrijden. Gelukkig leeft de sport binnen K.E.V. bij jong en oud en zijn er een groot aantal geschoolde juryleden die mogen jureren op het hoogste niveau. Wij zijn er blij met deze mensen en willen hen dan ook graag bedanken!

 

Op 4 november was het jeugd A team van KEV als eerste aan de beurt op de wedstrijdvloer. Het jeugd team bestond uit:  Saar Quaink, Lieke Kerkdijk, Noa Exel, Lynn Bijlstra, Imri de Jong, Jetske Mulder, Meike Wilharms en Guusje Smelt. In de ochtend hebben de dames op A niveau de toestellen trampoline pegasus en trampoline gesprongen. Dit hebben ze heel netjes gedaan waardoor ze op beide toestellen door zijn naar het Nederlands kampioenschap. Tijdens de middagwedstrijd was het tijd voor airtrack en plankoline kast, deze toestellen sprongen de dames mee op B niveau. Op plankoline kast wisten de dames zich keurig te plaatsen voor het NK. Het jeugd A/B team heeft erg netjes gesprongen deze dag en hebben laten zien wat ze in zich hebben.

 

Ook de dames senioren waren deze dag aanwezig met 2 teams. Het A1 team bestond uit: Mandy Bosch, Noelle Eshuis, Lorraine Mantiri, Leonie Marsman, Thirza Prinsen, Lianne Schoemaker, Danique Smelt en Cheyen van de Weide. En het A2 team bestond uit: Emma Bonke, Rosanne Dubbink, Ingrid Fokke, Danielle Hoff, Sanne Nijhuis, Lisanne Starke, Karlien Torny en Esther Wetering. Beide teams hebben erg netjes en stabiel gesprongen en wisten zich op alle toestellen te plaatsen voor het NK.

 

Op zaterdag 11 november stond de tweede plaatsingsdag voor het groepsspringen op het programma. KEV was deze dag aanwezig met 2 junioren teams, namelijk een A en een B team. De junioren A bestond uit: Annelot Bolk, Jente ten Donkelaar, Madelief Dijkstra, Sanne van de Hel, Noel Siemerink, Pien Folbert, Anke Meijers, Indy Kosters en Tara Olthof. De dames kwamen moeizaam op gang en lieten hier en daar een steekje vallen. Maar eenmaal op gang lieten ze zien wat ze waard waren en sleepten een eerste plek binnen op het onderdeel trampoline. Desondanks de moeizame start wisten ze zich ook op alle overige onderdelen te plaatsen.

De junioren B bestond deze dag uit veel jonge springsters die net over zijn gekomen uit de jeugd. In dit team zaten: Lynn van der Cozijne, Meike Bom, Iris Exel, Carmen Meulman, Merel Smit, Lotte Smit, Marit Zagers, Wies Quaink en Roos Prinsen. Ondanks de grote overstap naar de junioren lieten ze zien dat ze hier thuis horen en hebben ze op alle onderdelen erg netjes gesprongen. Het is dan ook erg knap dat ze in een categorie met zo veel tegenstand zich op alle onderdelen hebben geplaatst voor het NK.

 

De trainsters Iris van Huizen, Mandy Bosch, Yvonne Snijders en Thirza Prinsen zijn erg trots op de meiden en de behaalde resultaten en hopen op succes op het NK groepsspringen te Sittard.