Skip to content

Springroepen KEV volop in de prijzen tijdens de district Kamioenschappen individueel springen

foto krant 1 [391449]Afgelopen zaterdag werden er in Dedemsvaart  de district Kampioenschappen  individueel springen  gehouden. Deze dag konden de junioren spring(st)ers  hun beste sprongen laten zien op de onderdelen:  airtumbling, tumbling, pegasus plank, trampoline en pegasus en dit in de categorieën E t/m A. Het is mooi om te zien dat KEV naast het plezier ook nog eens zulke goede resultaten behaalt.

jongens springgroep
Voor de jongens kwamen dit jaar Jelmer Lesscher en Otmar Lesscher uit voor KEV. Ze deden mee op drie toestellen. BIj het toestel trampoline vrij wist Otmar het zilver te halen en Jelmer het brons. Op het toestel trampoline pegasus bereikte Otmar de 2e plaats en bij de airtumbling werd Otmar 1e en Jelmer 2e. Een prima prestatie voor beide jongens!

D/E niveau
Vandaag deden er 4 meiden van de recreatieve springgroep mee aan de foto krant dede [391448]Overijsselse kampioenschappen voor junioren. In de ochtend was het de beurt aan Noelle Bos en Tess Mulder. Noelle Bos deed mee op het D-niveau en dat Noelle de laatste weken goed had getraind was te zien. Ze wist namelijk Districtskampioen te worden op het onderdeel Airtumbling. Ook werd Noelle 2de op het onderdeel Tumbling. Helaas viel ze net buiten de prijzen op het onderdeel minitrampoline springtoestel hier eindigde ze op een keurige 4de plek en op trampoline werd ze 6de. Tess Mulder deed mee op het E-niveau. Tess liet alles zien wat ze kon en wist een mooie 3de plaats te halen op minitrampoline springtoestel. Helaas viel Tess net buiten de prijs op het onderdeel airtumbling hier werd ze 5de en op het onderdeel trampoline wist Tess een 6de plaats te behalen.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan Cynthia Overbeeke en Debora de Jong. Beide dames deden mee op het D-niveau. De categorie waar deze meiden in zaten was vrij groot dus het beloofde een spannende middag te worden. Ze waren beide wat zenuwachtig voor de wedstrijd, maar lieten goed zien wat ze in huis hadden. Cynthia wist een mooie 3de plek te halen op tumbling. Op airtumbling viel ze helaas net buiten de prijzen en werd ze 5de. Op trampoline wist ze een mooie 8ste plek te halen en op minispringtoestel eindigde ze op een 12de plek. Debora komt net terug van een blessure en heeft niet veel getraind voor deze wedstrijd. Toch wist Debora met maar een paar trainingen en het doorzettingsvermogen op 3 onderdelen mee te doen. Debora deed mee op het onderdeel trampoline en trampoline springtoestel hier eindigde ze op een keurige 10de plek en op het onderdeel airtumbling wist ze een 12de plek te behalen. Trainster Anouk Berkhoff is trots op de resultaten van deze dames!

C – selectie
De junioren van de C selectie stonden ook paraat om hun wedstrijd te springen. Op verschillende onderdelen en verschillende niveaus kwamen de junioren aan de start en lieten mooie sprongen zien. In de ochtend was het aan de oudste en jongste junioren: Kaylee Klos, Ellen Schoemaker, Lieke Dasselaar, Emma van den Bosch, Tessa Kemp, Diede Eshuis, Jade Beldman en Carmen Meulman. Alle 8 meiden gingen goed van start en hebben soms zelfs boven verwachting gepresteerd. Kaylee is Districtskampioen op onderdeel trampoline B niveau en Carmen op airtumbling C niveau. Sommige junioren vielen net buiten het podium in de uitslagenlijst.

In de middag stonden de overige junioren op het programma. Sommigen waren erg zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijden ging het erg goed. Meike Hanmuis, Michelle Tempert, Maud Olthof, Jetske Kobus en Fleur Prinsen. Helaas kon Nienke Jaspers Fayer niet meedoen vanwege een blessure. Af en toe kwam een klein foutje toch uit de lucht vallen, maar ook hier werd boven verwachting gepresteerd. Over de hele dag was het deelnemersveld erg groot, waardoor een podiumplek moeilijk te bereiken was. Michelle Tempert is dit gelukt en is districtkampioen op tumbling en airtumbling C niveau. Ook hier zijn een aantal goede 4e en 5e plaatsen behaald, wat ook een goede prestatie is. Hun trainers Robert de Graaf, Anouk Berkhoff en Melanie Webbink samen met voorturnster Emma Fraterman zijn erg blij met de resultaten en uitstekend behaalde prijzen. Komend weekend zullen deze junioren strijden op het NK groepsspringen voor een podiumplaats en vooral genieten van deze mooie sport.

Prijswinnaars
B niveau: Kaylee Klos 1e minitramp, Ellen Schoemaker 3e minitramp pegasus

C niveau: Carmen Meulman 1e airtumbling 3e minitramp pegasus, Michelle Tempert 1e tumbling en 1e airtumbling, Ellen Schoemaker 3e tumbling en 3e airtumbling, Jade Beldman 2e airtumbling, Fleur Prinsen 2e tumbling.

A/B Springselectie
Van KEV deden vandaag ook 5 meiden mee van de springselectie junioren, te weten Maudé Lesscher, Laura van de Hel, Sanne Grol, Annelot Bolk en Noëlle Eshuis.

Ze hadden er allemaal enorm veel zin in. Helaas konden Lobke van Goor en Danique Smelt vanwege een blessure niet meedoen en was Lotte Smit helaas geveld door de griep.

Iedereen liet zien met welke sprongen ze druk aan het oefenen zijn in de trainingen. Een aantal nieuwe sprongen werd voor het eerst uitgeprobeerd tijdens een wedstrijd. Soms gaat dit goed en soms iets minder, maar dat is niet zo erg, want je hebt er toch maar even een sprong bij.

De meiden straalden rust uit en sprongen heel beheerst hun sprongen. Iedereen was aan het eind zeer tevreden over hoe de dag was verlopen. Het was wel een enorm lange wedstrijddag.

Voor sommigen was dit de laatste wedstrijd van het jaar. Over 4 weken is nog het NK individueel in Rotterdam. Hier zal nog gesprongen worden om de Nederlandse titels. Een aantal leden van KEV zullen hier nog aan mee doen.

De leiding Angelique, Renate en Yvonne zijn zeer tevreden over het resultaat en nog meer om de teamspirit. Ze moedigden elkaar aan daar waar nodig was, en de sfeer was dan ook enorm goed.

Trampoline
Noëlle Eshuis 1e, Laura van de Hel 4e, Sanne Grol 5e, Annelot 9e, ADJU2
Maudé Lesscher  1e, ADJU3

Air tumbling
Noëlle 4e, Annelot 9e. ADJU2
Laura 8e B niveau
Maudé Lesscher 3e, ADJU3

Minitrampoline pegasus
Noëlle 1e, Annelot 3e, Sanne 8e en Laura 10e, ADJU2
Maudé Lesscher 1e, ADJU3

Pegasus plank
Noëlle 1e, Annelot 7e, Sanne 8e, Laura 9e, ADJU2
Maudé Lesscher 2e, ADJU3

Tumbling
Noëlle 2e en Annelot 3e, ADJU2
Laura van de Hel 2e B
Maudé Lesscher 3e, ADJU3