Skip to content

Springselectie heeft individuele Nederlandse Kampioen in huis

Marjet Egberts (1x) en Renee Hof (3x) Nederlands Kampioenen

Superresultaat voor selectiespringsters KEV  bij het NK individueel springen per toestel in Elst

Zaterdag 15 december werd in Elst het NK individueel springen gehouden.  Dit gebeurt op 3 toestellen te weten tumbling, mini-springtoestel en minitrampoline springen op het allerhoogste A niveau. Eenmaal per jaar kunnen de beste springsters uit het hele land laten zien wat ze kunnen en wie zich kampioen op elk toestel mag noemen. Dat het niveau op zo’n wedstrijd hoog ligt is duidelijk. Maar ook worden er soms risico’s genomen met wat moeilijkere sprongen. Dit kan goed gaan, maar ook een keer wat minder. Maar om tot de top van Nederland te horen moet je 3 sprongen laten zien  en beheersen op minitrampoline en minitrampoline – springtoestel en 2 series op de tumblingbaan.

Dat de springselectie van KEV over heel veel goede jeugdleden beschikt was dit jaar al duidelijk. Maar nu moest er gevochten worden in een groot deelnemersveld om de individuele springtitels. Op tumblingbaan werd Marjet Egberts 2e en Allyson Veldkamp 3e van Nederland. Op minitrampoline werd door 2 meiden van KEV een tsukahara gesprongen. Zij zijn hiermee de 1e 2 die deze sprong op een individuele wedstrijd hebben laten zien in de jeugdcategorie, en beiden stonden ze hem. Zij behaalden hiermee dan ook verdienstelijk  de 2e en 3e plaats. De 2e plaats is voor Lorraine Mantiri en de 3e plaats voor Danique Smelt. Op het onderdeel minitrampoline –springtoestel was Marlin Krikken 2e van Nederland en Marjet Egberts mag zich op dit toestel Nederlands Kampioen noemen. De jeugdleden die ook mee hebben gedaan, maar net niet op het podium kwamen, zijn Anne Kleinjan, Tessa Hilberink en Sanne Nijhuis.

In de categorie junioren deden voor KEV mee:de jarige Marèll Wilharms, Emma Bonke, Daniëlle Hof en Lianne Schoenmaker.  Marèll werd 4e op het onderdeel mini /springtoestel. De rest liet moeilijke sprongen zien, maar toch werden deze niet geheel stabiel uitgevoerd, waardoor een medaillekans er gisteren (nog)niet in zat.  Misschien volgend jaar beter.

Bij de senioren deden voor KEV Vriezenveen Thirza Prinsen, Kristel Slaat, Anouk Berkhoff, Iris ter Beek, Renee Hof , Karlien Torny en Aronne Julsing. De seniorenklasse heeft een ontzettend hoog niveau en je moet van ontzettend goede huize komen om bovenin mee te kunnen draaien.  Een aantal dames lieten nieuwe sprongen zien, welke in de meeste gevallen ook goed uitgevoerd werden. Iris ter Beek sprong de wedstrijd van haar leven en eindigde op de ondankbare 4e en 5e plaats, dus net naast het podium. Anouk werd derde op het onderdeel tumbling springen, en Aronne 2e op het onderdeel mini/springtoestel. Maar op alle onderdelen, te weten tumbling springen, mini/springtoestel en minitrampoline springen mag Renee Hof zich aankomend jaar Nederlands Kampioen noemen.

De leiding Angelique Smit, Yvonne Omvlee en Renate Büter zijn ontzettend trots op alle deelnemers en hun resultaten. Na de kerstvakantie staat in Februari nog het NK groepsspringen voor teams per onderdeel te wachten. De laatste kracht meting van dit seizoen. We hopen daar net zulke mooie resultaten te mogen neerzetten.