Skip to content

Springselectie KEV maar liefst 5 Nederlands Kampioenen rijker

Op zaterdag 25 juni werd in Ahoy Rotterdam de laatste wedstrijd van het seizoen gehouden en wel het Nederlands kampioenschap individueel springen. Dit betekent dat je per persoon mag laten zien wat je allemaal beheerst op 4 onderdelen, te weten minitrampoline, mini-springtoestel, tumbling en airtumbling.

Van KEV deden 13 springsters mee in de categorieen jeugd (tot en met 12) , junior (13-16) en senior (16 jaar e.o.). Zij deden allemaal mee op het allerhoogste niveau dat binnen het groepsspringen wordt gehouden, het A niveau.

Bij de jeugd deden Noël Siemerink, Pien Folbert en Madelief Dijkstra mee. Ze lieten zien dat ze goed voorbereid waren op deze wedstrijd, maar toch vonden ze het nog wel spannend om in zo’n grote zaal hun kunsten te vertonen. Ze begonnen op het onderdeel mini-springtoestel. Alle 3 lieten ze 3 mooi uitgevoerde sprongen zien. Madelief werd op dit toestel 2e van Nederland. Daarna was het de beurt aan het onderdeel tumbling springen. Noël en Madelief lieten 2 series zien van 5 onderdelen. Dit werd beloond met een 2e plaats voor Noël en een 3e plaats voor Madelief. Hun onderlinge verschil was maar 0.05. Ze zitten qua niveau dicht tegen elkaar aan. Door naar het onderdeel airtumbling waar ze wederom de strijd aangingen met elkaar en de rest van het deelnemersveld. Hier werden de rollen omgedraaid. Madelief behaalde een mooie 2e plaats en Noël werd hier derde. Tot slot naar het onderdeel minitrampoline waar ze alle drie op mee deden. Noël maakte een mooie dubbele salto, maar helaas niet tot stand. Madelief en pien zijn goed in schroeven en dat lieten ze ook zien. Een streksalto met 1/1 draai, een streksalto met 1 ½ draai en een streksalto met maar liefst 2 draaien om de breedte as werden aan de jury getoond. Deze waren erg onder de indruk en dit werd beloond met een zeer verdiende 3e plaats voor Pien Folbert. Madelief werd op dit onderdeel verdiend Nederlands kampioen.

Bij de junioren deden Annelot Bolk en Maudé Lesscher mee. Zij deden mee op 3 onderdelen.

Op mini springtoestel moesten ze allebei een val incasseren maar sprongen wel een dusdanig hoge moeilijkheid zodat ze toch in de top 10 eindigden. Daarna door naar het onderdeel minitrampoline waar Maudé 3 zeer mooi uitgevoerde sprongen liet zien en Annelot helaas een val had. Maudé belandde in een heel sterk deelnemersveld op niet gewenste 4e plaats, net naast het podium met een ontzettend klein verschil met de nummers 1,2,3. Tot slot het onderdeel airtumbling. Hierop zijn de springsters zeer bedreven. Beiden lieten mooi uitgevoerde series zien van een hoge moeilijkheidsgraad. Maudé werd met een verschil van 0.05 ook 4e op dit onderdeel. De meest niet gewenste plaats, maar 2 x 4e van Nederland is ook een super prestatie.

Annelot Bolk mocht zich nadat alle deelnemers hun kunsten hadden vertoond, zeer verdiend Nederlands kampioen noemen op dit toestel. De blijdschap was enorm want de doelstelling van begin van het seizoen was behaald. Een Nederlandse titel.

Bij de senioren had KEV de grootste groep deelnemers. Het niveau van de dames ligt enorm dicht bij elkaar en maar liefst 7 meiden van KEV kunnen zich meten met de top van het individuele springen.

Toch heerst er bij alle verenigingen enorm veel respect naar elkaar toe, en ondanks strijd moedigen ze elkaar ook aan als iemand weer een nieuwe sprong laat zien of mooi uitgevoerde stabiele sprongen met perfecte landingen.

Marjet Egberts , Lianne Schoemaker, Sasha Kuipers, Sharice Velthuis, Aronne Julsing, Lorraine Mantiri, Eline Groen en Mandy Bosch vertegenwoordigden KEV op dit kampioenschap.

Op het onderdeel tumbling springen werden moeilijke series uitgevoerd en het niveau lag erg hoog. Mandy Bosch werd 2e op dit toestel en Eline Groen mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Alle andere deelnemers van KEV werden 4e,5e,6e en 7e .Op het onderdeel mini-springtoestel  lieten bijna alle meiden dezelfde sprongen zien. Tsukahara gehurkt, gehoekt en gestrekt werd door iedereen goed uitgevoerd. Sasha liet deze dag de overslag salto gehurkt voorwaarts zien maar gleed helaas met 1 hand weg, waardoor deze nog niet lukte. Dit terwijl ze hem in de zaal continu goed uitgevoerd liet zien. Bijna iedereen zat in de top 10, maar Aronne Julsing, met haar mooie lange lichaam voerde de sprongen zo hoog en mooi en netjes uit zodat ze bij de prijsuitreiking de 2e plaats mocht ontvangen op dit toestel.

Op het onderdeel airtumbling heeft KEV ook een aantal kanjers in huis. Helaas ging niet bij iedereen alle sprongen zoals ze wilden gaan, maar omdat je met meerdere personen van de vereniging mee doet heb je ook meer kansen. Dit bleek, want na een spannende wedstrijd op dit onderdeel mocht Sharice Velthuis zich verdiend Nederlands kampioen noemen. Zij heeft deze titel in het verleden al vaker behaald en liet zien er nog steeds een kei in te zijn.

Op het koningsonderdeel minitrampoline was het deelnemersveld groot en de moeilijkheidsgraad hoog. KEV moest al vroeg in de wedstrijd aan dit onderdeel beginnen en dan is het wachten lang wat de concurrentie gaat doen. Maar na een hele lange tijd wachten werd bekend dat ook op dit onderdeel KEV een Nederlands kampioen heeft. Mandy Bosch heeft dit jaar een ontzettende groei laten zien op dit toestel en dat werd dit keer beloond. De overige meiden sprongen ook zeer netjes en ook op dit toestel zaten velen bij de 1e 10.

3 van de 4 toestellen in de hoogste categorie kenden een winnaar van KEV. Hierdoor heeft KEV wederom laten zien de beste springsters in huis te hebben dit seizoen.

Met 11 Nationale titels  van de 14 op het allerhoogste niveau binnen het groepsspringen te hebben gehaald en 5 individuele titels kan teruggekeken worden op wederom een super seizoen.

De leiding Angelique, Yvonne en Renate zijn dan ook apetrots op alle meiden/springsters en willen de ouders bedanken voor hun support tijdens alle wedstrijden van het afgelopen seizoen.