Skip to content

Springselectie KEV Vriezenveen domineert het NK groepsspringen voor clubteams

23 November werd in Middelburg het NK groepsspringen voor Clubteams gehouden op de 2 allerhoogste niveaus binnen het groepsspringen. Van KEV Vriezenveen deden 4 teams mee, 2 op het allerhoogste A niveau en 2 teams op B niveau. Op A niveau waren 8 tegenstanders en op B niveau maar liefst 14 teams.

KEV-team-NK-CLubteams-14

Deze wedstrijd gaat erom dat je meedoet aan 5 toestellen en dat de hoogste 4 scores bij elkaar worden opgeteld. Diegene die overall de meeste punten haalt wordt kampioen. De toestellen zijn Tumbling springen, minitrampoline, mini-springtoestel, plank – springtoestel en Tafel springen.

Op het allerhoogste A niveau werd op een ontzettend hoog niveau gesprongen en nieuwe sprongen werden uitgeprobeerd. Helaas miste het A1 team op 0.3 de titel maar werd verdienstelijk 2e. Dit team bestaat uit : Lorraine Mantiri, Mandy Bosch, Eline Groen, Aronne Julsing, Thirza Prinsen, Sharice Velthuis, Ayla Wilbrink, Sasha Kuiper en Anouk Berkhoff.

Het 2e team van KEV mocht de 3e plaats in ontvangst nemen. Dit team bestaat uit: Laura Veltink, Iris van Huizen, Lianne Schoemaker, Lisanne en Danique Smelt, Ingrid Fokke, Mireille van de Leeden, Karlien Torny en Cheyen van der Weide. Ook dit team liet een staaltje mooie sprongen zien die hoog en netjes werden uitgevoerd door iedereen.

Op B niveau had KEV een juniorenteam en een seniorenteam ingeschreven. Deze wedstrijd is een seniorenwedstrijd, dus daarom moest er vandaag tegen elkaar gestreden worden. Deze categorie was enorm groot, er deden 14 teams mee uit het hele land. De junioren trokken aan het langste eind en werden NEDERLANDS Kampioen overall.

Deze jonge ploeg bestaat uit : Annelot Bolk, Eline en Sanne Grol, Laura van de Hel, Anne Kleinjan, Emma Bonke, Marjet Egberts, Sanne Nijhuis en Noëlle Eshuis . Met maar liefst 5 meiden geboren in 2002, de allerjongste leeftijd die aan deze wedstrijd mag meedoen, lieten zij alle seniorenteams achter zich. Dat beloofd nog veel voor de toekomst.

De senioren B werden 3e in deze categorie. Dit team bestaat uit Iris en Lotte ter Beek, Esther Wetering, Esther Popma, Daniëlle Hoff, Mariska Baalhuis, Lisann Starke en Marèll Wilharms. Bij deze groep horen eigenlijk ook nog Kirsten Jansen en Rosalie Altena. Helaas waren zij beide geblesseerd en konden daarom niet meedoen. Wel ondersteunden zij hun team. Ook dit team liet mooie sprongen zien.

Meedoen met 4 teams, en dan ook nog eens alle teams in de prijzen is iets waar je als trainers en vereniging alleen maar trots op kunt zijn. Een jaar hard werken heeft geloond. De sfeer onderling is bij KEV altijd al goed, maar dit weekend was er helemaal reden tot het houden van een feestje.

20 December 2014 is er nog het NK voor de jeugd en het NK individueel per toestel waar een aantal leden van KEV hun kunsten mogen vertonen. Deze wedstrijd wordt gehouden in Bocholtz.

7 Februari 2015 wordt nog gestreden om de titels groepsspringen per onderdeel. Deze wedstrijd wordt door KEV zelf georganiseerd in de IISPA te Almelo. De junioren en senioren hopen dan op veel supporters en mooie resultaten om het wedstrijdseizoen in stijl af te sluiten.

De leiding Yvonne Omvlee, Angelique Smit-Nijen Twilhaar en Renate Büter – Nijen Twilhaar zijn enorm trots op de inzet van alle teams en om leiding te zijn bij zo’n mooi vereniging.