Skip to content

Springsters KEV Vriezenveen leveren prestatie van formaat op kampioenschappen Noord Nederland

IMAG1202 [1577067]De springsters plaatsen zich ruim voor het NK groepsspringen: 17 x kampioen en 5x 2e

Ochtendwedstrijd

In de ochtend was het de beurt aan de jeugdspringsters en junioren. KEV deed mee met 2 jeugdteams op A en B niveau en een juniorenteam op A niveau.

Het jeugd A team bestond deze dag uit: Jorien Smelt, Madelief Dijkstra, Pien Folbert, Sara Fraterman, Tara Olthof, Lynn van der Cozijne en Eline van Losser. Eline bleek griep te hebben, maar wou het toch proberen. Dit heeft ze goed opgepakt, maar moest s’ avonds wel in het ziekenhuis geopereerd worden aan een blindedarm ontsteking. Verbazingwekkend dat ze nog gesprongen heeft zegt dit veel over hoe ze graag willen springen. Bikkels zijn het. Zij sprongen tumbling op B niveau en de rest van de toestellen (Minitrampoline/ Mini-Spring/ Kast – Plankoline) op het allerhoogste A niveau. Mooi hoog uitgevoerde sprongen volgden elkaar in hoog tempo op. Dit team werd dan ook verdienstelijk 4 x kampioen van Noord Nederland en plaatst zich voor alle toestellen voor het NK groepsspringen.

Jasmijn Smelt en Daniëlle Borger kwamen dit team op sommige onderdelen versterken. Ook Merel Smit zou dit team versterken op een onderdeel maar had helaas haar arm en elle boog gebroken donderdags voor de wedstrijd en

Het jeugd B team is nog behoorlijk jong, maar lieten zien dat ze hier thuis hoorden. In juni deden sommigen van dit team voor het eerst mee op C niveau, en sommige anderen stroomden rechtstreeks door van D niveau naar B niveau in 1 jaar tijd. Enorm gedreven en met een ontzettend doorzettingsvermogen lieten ze in hoog tempo en mooie sprongen zien wat ze konden.

Dit team bestond uit Jasmijn Smelt, Danielle Borger, Marit Zagers, Wies Quaink, Kirsten Schaap, Iris Exel, Roos Prinsen en Anke Meijers. Zij werden 4e op tumbling, en 1e op de andere 3 onderdelen. Zij weten dat ze op het NK 3 toestellen mogen springen.

De junioren A van KEV zijn een slag apart. Ze springen een behoorlijk hoog niveau en dat toonden ze zaterdag ook. Tsukahara’s, dubbele salto’s vlogen je om de oren. De jury was erg van hen onder de indruk. Het zag er allemaal zo gemakkelijk uit. Ook complimenten van andere trainers bleven niet uit. Deze groep is behoorlijk op elkaar ingesprongen en gaan voor elkaar door het vuur. Marjet Egberts, Noëlle Eshuis, Sanne Nijhuis, Danique Smelt, Annelot Bolk, Maudé Lesscher, Laura van de Hel en Sanne Grol behoorden tot dit team. Helaas kan Anne Kleinjan niet in actie komen dit jaar in verband met een kruisband blessure. Zij werden 1x 2e en 4 x kampioen en plaatsten zich op alle 5 de onderdelen voor het NK.

De junioren van de C selectie moesten afgelopen juni promoveren op het onderdeel tafel naar het B niveau. De afgelopen 2 maand hebben de dames ook flink getraind op de sprongen. Lotte Stegeman, Lyanne Eshuis, Maaike van Mispelaar, Emma van den Bosch, Ellen Schoemaker, Meike Hamhuis, Michelle Tempert en Soraya Schootten hadden er zin in. In ronde 5 gingen ze van start en de eerste sprongen gingen erg netjes. Af en toe een verkeerde handenplaatsing zorgde voor wat aftrekken, maar ze maakten het keurig af. Helaas geen plaatsing, maar een 6e plek is een uitstekend resultaat en de meiden mogen uiterst tevreden zijn.

IMAG1220 [1707729]In de middag was het de beurt aan de senioren van  KEV

C-selectie

Een spannende dag in een hoog concurrentieveld. Om zich te plaatsen voor het NK moesten ze bij de beste 3 eindigen, op sommige onderdelen werd ook een vierde team geplaatst door het grotere deelnemersveld.  Els Nijland, Leonie Reuvers, Heidi Egas, Jantine Egberts, Vera Goosselink, AnneMarie Schoemaker, Jody Goosselink en Anja Veldhuis hebben al een aardig dosis ervaring en weten dat het een zware klus word om het succes van vorige week te evenaren. Het is een compleet ander deelnemersveld en strengere jury. Het zwaarste onderdeel mocht als eerste. Corine Runhart is op de tumbling bij dit team aangesloten en de sprongen gingen keurig. Helaas ging het synchroon springen niet zo goed, maar de netheid was flink verbeterd ten opzichte van vorige week. Een 4e plek is een mooi resultaat. Het onderdeel plank pegasus ging erg lekker. Annelien Hoff kwam het team versterken op plank. Ze sprongen alles uit de kast en daarmee hebben ze zich als 2e geplaatst voor het NK. Springtoestel minitramp was het volgende onderdeel en dat ging uitstekend. Alles wat er van ze verwacht werd, werd evenaart en daar was de jury mee eens. Als eerste geplaatst op dit onderdeel was ontzettend knap. Bij het onderdeel tafel trampoline en minitrampoline kwam de vermoeidheid al een beetje om de hoek kijken. Vooral bij de ervarene dames was dit te zien. Her en der werd er wat aangepast om zo alles optimaal te kunnen springen. Minitramp ging perfect, alleen werd er in de laatste serie 2 vallen geconstateerd en dat resulteerde in een 4e plek en net geen plaatsing. Het onderdeel tafel was het laatste onderdeel. Hier werden wat meer foutjes gemaakt, maar ook series zagen er weer perfect uit. Doordat een eis is afgekeurd hebben ze ook hier net de plaatsing gemist. Op 2 onderdelen geplaatst voor de finale NK is een bovenverwachte prestatie.

Senioren A teams

KEV is de laatste jaren vertegenwoordigd met 2 senioren teams op het allerhoogste niveau van Nederland.  Dit op zich is al uniek want daarin zijn we de enige vereniging, maar het zorgt er ook voor dat het niveau hoger en hoger wordt. De meiden zijn gedreven, enthousiast en gaan voor het maximaal haalbare.

Het senioren A1 team bestaat uit: Karlien Torny, Ingrid Fokke, Cheyen van de Weide, Eline Grol, Dani ëlle Hoff, Lisann Starke, Mariska Baalhuis, Emma Bonke en werd afgewisseld met Lisanne Smelt en Lianne Schoemaker. Aronne Julsing en Eline Groen deden met hen mee op trampoline en Sasha Kuiper op plank. Zij werden 1x 1e en 2 x 2e op A niveau. Op tumbling deden zij dit jaar niet mee en op plank behaalden ze een 6e plaats wat helaas niet genoeg was voor een plaats op het NK. Zij doen op 12 December mee op 3 onderdelen.

Het A2 team bestond dus uit Lianne Schoemaker/Lisanne Smelt, Cheyen van de Weide (plank), Mandy Bosch, Sharice Velthuis, Anouk Berkhoff, Thirza Prinsen, Lorraine Mantiri, Sasha Kuiper, Aronne Julsing en Eline Groen. Zij deden mee op 5 onderdelen. Tafel werd gewonnen door het andere team van KEV waardoor ze 2e werden en op de overige 4 onderdelen werden zij kampioen. Zij vertegenwoordigen KEV op het NK op 5 onderdelen.

De geblesseerde springsters Iris van Huizen, Maréll Wilharms, Esther Wetering en Kristel Slaat waren aanwezig om hun teamgenoten aan te moedigen. Springster Laura Reefhuis heeft op dit moment zwangerschapsverlof maar bleef via de app op de hoogte van de prestaties.

In totaal zal KEV op het NK groepsspringen 12 December op 22 onderdelen te zien zijn. Het NK wordt gehouden in Nijverdal.

Trainers Robert de Graaf, Anouk Berkhoff, Melanie Webbink, Yvonne Snijders, Angelique Smit en Renate Büter zijn uiterst tevreden en hebben erg veel zin in de rest van het seizoen.