Skip to content

Springsters KEV Vriezenveen Nederlands Kampioen Airtumbling

Alle teams in de prijzen bij de NK Clubteams!

Afgelopen zaterdag werd in Lisse het NK groepsspringen voor Airtumbling teams gehouden op A en B niveau. KEV deed dit jaar maar met 1 team mee in de allerhoogste categorie het senioren A niveau.

De samenstelling van het team was een mix van de beste 4 junioren springsters en 4 beste senioren springsters. Noëlle Eshuis, Sanne Nijhuis, Marjet Egberts, Danique Smelt, Sharice Velthuis, Mandy Bosch, Anouk Berkhoff en Eline Groen. Een perfecte combinatie waarmee een zeer hoge moeilijkheid gesprongen kon worden. Met een moeilijkheidscore van 21 punten en een uitvoering van 10,35 behaalden ze een resultaat waar je u tegen zegt. Met maar liefst 5,5 punten voorsprong werden ze met 31.35 punten verdiend Nederlands kampioen op dit toestel.

winnaars NK Airtumbling [2393804]Tevens werd deze dag de NK clubteams gehouden. Deze wedstrijd houdt in dat je 4 toestellen springt en alle resultaten worden bij elkaar opgeteld. De gezamelijke waarde bepaald op welke plaats je eindigt. De toestellen zijn minitrampoline, Mini-springtoestel, mini-tafel en plank-pegasus. Op elk toestel laat je met 6 personen een achttal sprongen zien. Gekeken wordt naar moeilijkheid en uitvoering.

Voor deze wedstrijd worden de junioren- en seniorenteams van KEV altijd door elkaar gehusseld. Deze wedstrijd is alleen een seniorenwedstrijd maar ook junioren geboren vanaf 2003 mogen hieraan meedoen. Een leuke wedstrijd op de 2 allerhoogste niveaus binnen het groepsspringen.

KEV had zich dit jaar ingeschreven met 3 teams. 1 Op B niveau en 2 teams op het allerhoogste A niveau. Dat alleen al is een unicum aangezien KEV, samen met STAR Rotterdam de enige verenigingen zijn binnen Nederland die met maar liefst 2 teams op het allerhoogste niveau aantreden.

Vorig jaar werd de titel op 0,3 punt verloren van Turncentrum Twente uit Hengelo, dus doel van deze wedstrijd was om de titel weer te heroveren.

De wedstrijd begon in de ochtend met het B niveau. Het team bestaande uit Lisann Starke, Daniëlle Hoff, Marèll Wilharms, Maudé Lesscher, Meike Bom, Lotte Smit, Kaylee Klos, Esther Grobben, Sanne Grol en Laura van de Hel  namen het op tegen 5 tegenstanders uit Utrecht, Ommen, Coevorden, Wierden en Hoogvliet. Deze groep begon voorzichtig aan de wedstrijd, maar al naar gelang de wedstrijd vorderde groeiden de meiden meer en meer. De landingen van Daniëlle waren super, en er werd over het algemeen zeer netjes gesprongen. De scores die vermeld werden op het scorebord bleken gedurende de wedstrijd niet geheel goed te zijn ingevuld. Dit gaf een beetje een verkeerd beeld. Na 3 toestellen leek het alsof deze groep zou strijden voor de 4e of 5e plek. Gelukkig kwam de jury achter de fout, en deze werd nog bijgesteld. Groot was dan ook de verbazing bij de prijsuitreiking dat de meiden het keurig hadden gedaan en de 2e plaats in ontvangst mochten nemen. Wat een ontlading en wat een super resultaat. De winnaars kwamen uit Coevorden. De 3e plaats was voor Energy Ommen.

In de middag was het tijd om de stijd aan te gaan met de 2 teams op het allerhoogste niveau tegen Hengelo, Rotterdam (2 teams) en Elst.

Team A1 bestond deze dag uit Mariska Baalhuis, Ingrid Fokke, Cheyen van de Weide, Karlien Torny, Emma Bonke, Eline Groen, Anouk Berkhoff, Sanne Nijhuis, Marjet Egberts en Annelot Bolk.

Team A2 bestond uit Noëlle Eshuis, Danique Smelt, Lorraine Mantiri, Sharice Velthuis, Sasha Kuiper, Lianne Schoemaker, Mandy Bosch, Aronne Julsing en Thirza Prinsen.

Verschil tussen beide teams was de moeilijkheidsgraad van de oefeningen. A1 had ongeveer 5.1 punt minder aan moeilijkheidsgehalte dan A2. Voor de rest zijn beide groepen sterk aan elkaar gewaagd. 2 kansen dus om de titel mee te nemen naar Vriezenveen.

Team A1 sprong de sterren van de hemel op het onderdeel mini-springtoestel  en behaalden daarop de hoogste score.  Ook op minitrampoline en plank werkten ze keurig hun programma af. Ze werden steeds zelfverzekerder en je zag ze gewoon stralen. Ze gingen als 2e naar het laatste onderdeel. Het laatste onderdeel was tafel. De rechtstreekse concurrent STAR Rotterdam moest tegelijkertijd aantreden op hun sterkste onderdeel minitrampoline. De meiden van KEV maakten helaas een aantal fouten op het laatste onderdeel, en STAR sprong foutloos hun moeilijke series op trampoline. Hierdoor werd duidelijk dat de titel naar Rotterdam zou gaan.

Team A2 begon sterk aan de wedstrijd met de hoogste score op het onderdeel plank. Helaas ging het mis met het onderdeel mini-springtoestel. Of de zenuwen op kwamen of gewoon een slechte dag, maar ze moesten maar liefst 11 vallen incasseren. Dit terwijl het in de trainingen de laatste weken super ging en iedereen zijn eigen sprongen wel beheerste. Helaas, helaas, op naar het onderdeel minitrampoline, ook hier was de groep nog niet bijgekomen van het vorige onderdeel. Hier werden ook weer een aantal onnodige foutjes gemaakt. Bij het laatste onderdeel tafel springen ging de knop om en lieten ze weer zien hoe goed ze eigenlijk  zijn. Ook hierop behaalden ze de hoogste score. Helaas te laat om nog kans op de titel te maken, maar wel fijn om zo deze wedstrijd te kunnen eindigen.

Met 2 punten verschil ging de uiteindelijke winst dit jaar terecht naar Rotterdam, Team A1 eindigde op een mooie 2e plaats, en met maar 0,05 punten verschil op de nummer 2 was de 3e plaats alsnog voor het A2 team van KEV.

groepsfoto clubteams [2393802]Mooi van de meiden is dat ze best wel even balen, maar dat ze dan wel kunnen incasseren en blij zijn met de door hun behaalde plaatsen. Volgend jaar een nieuwe kans.

Maar wat mooi om zo’n podium te zien waarop 2 teams van KEV Vriezenveen staan op het allerhoogste niveau.

Alle teams in de prijzen, trotse, blije meiden en trainsters , en een supportersgroep waar je u tegen zegt werd teruggereden naar Twente. Wat een feest in de bus, wat een stemming binnen de club en wat een ongelooflijke zin, om over 2 weken, met maar liefst  6 teams van KEV Vriezenveen op 27 onderdelen aan de start te mogen verschijnen tijdens het NK groepsspringen per onderdeel in Nijverdal.

We gaan er met z’n allen voor en hopen op wederom fantastische resultaten en sfeer binnen de groepen van KEV Vriezenveen.