Skip to content

Superprestatie springgroepen KEV tijdens districtsfinales Overijssel-Gelderland

Afgelopen zaterdag 28 maart werd in Nunspeet de finalewedstrijd gesprongen voor de provincies Overijssel en Gelderland. Via voorrondes in Oktober/November hebben de groepen zich hiervoor weten te plaatsen. Plaatsing gebeurde als je in je eigen provincie bij de 1e 3 eindigde van je categorie en niveau. Dat KEV over heel veel springers beschikt werd ook deze wedstrijd weer duidelijk. Maar liefst 11 teams van KEV waren vertegenwoordigt op deze wedstrijd. Als je nagaat dat een team bestaat uit 6-9 springers, dan was KEV vandaag de grootste vereniging met ongeveer 80-90 springers. Een heerlijke sfeer met mooie resultaten en een grote groep ouders die de kinderen kwamen aanmoedigen zorgden mede voor een geweldige springdag. Hieronder het verslag van de verschillende teams

 

Junioren E niveau

8 fanatieke junioren zijn al vroeg uit hun bed gegaan om met volle moed hun titel te verdedigen in een deelnemersveld van niet alleen Overijssel, maar nu samen met Gelderland.

Tijdens de Overijsselse kampioenschappen hebben deze dames zich geplaatst voor de ze districtwedstrijd op het onderdeel airtumbling op E niveau. Je moet aardig wat karakter tonen wil je voor 1 onderdeel naar Nunspeet rijden. Het was het allemaal waard, want de oefeningen zagen er tip top uit! De synchroon sprong werd keurig tegelijk uitgevoerd en alle andere sprongen zijn op hun best uitgevoerd. Beter dan deze uitvoering van sprongen kon de ploeg niet laten zien. Dit werd dan ook beloond in de uitslag, want naast Overijssels kampioen mogen de dames zich nu ook kampioen van Overijssel en Gelderland noemen op het onderdeel airtumbling op E niveau! Ze konden het als team vieren, want ze mochten met z’n allen op het podium om de 1e prijs op te halen!

 

Dames/Heren senioren D niveau

In een nieuwe samenstelling van dames en heren heeft het dames senioren D-nivo team, afgelopen zaterdag  goede prestaties neer gezet.

Monique Wild, Ilse Berkhof, Sanne van Burken, Chantal Bruinsma, Joge Bramer,Mike scholten, Maarten Schoemaker, Ruben Aalderink en Marc van Os hebben tijdens de wedstrijden in wisselende samenstelling op 5 toestellen mee gedaan.

Ze zijn de ochtend begonnen met plank, kast springen. De sprongen verliepen netjes en vlot achter elkaar, ondanks een wat gladde kast. Wat resulteerde in een 3de plaats.

Het wedstrijdonderdeel tumbling ging zoals gewenst. De sprongen werden keurig uitgevoerd en beloond met een 2ste prijs. 

Trampoline, pegasus was een spannende wedstrijd. Niet alle sprongen lukten tijdens het trainen. Maar tijdens de wedstrijden deden de springers wat ze konden en moesten;  alle sprongen werden naar behoren uitgevoerd. En met een 1ste prijs zijn we districts kampioen geworden.

Waar het tijdens het Overijssel kampioenschap mis ging, hebben de dames en heren het onderdeel trampolinespringen deze keer zeer goed gedaan. Ze zijn 1ste geworden en ook op dit onderdeel districts kampioen geworden.

Tijdens het laatste onderdeel airtumbling werd helaas een dure fout gemaakt en moesten we genoegen nemen met een 4de plek.Het was voor de dames en heren al met al een zeer geslaagde dag. 

 

Jongens/heren springgroep

Dit jaar kwamen er weer twee heren teams uit voor KEV. In de D lijn waren dat Mees Meintema, Daan Scherphof, Bo Schottert, Floris ter Steeg, Thijs Koenderink, Mees Bekke, Jelle Folbert, Twan Broekhuis, Ian Kottink en Milan Seubring. Deze jongens hebben een hele goede wedstrijd laten zien en hebben twee keer zilver weten te behalen. De prijzen hebben ze gewonnen op de toestellen trampoline en trampoline kast. In de C lijn kwamen Ruben Arendshorst, Hidde Meintema, Max Scholten, Jelmer Lesscher, Otmar Lesscher, Thijmen Schepers en Wouter Hendriks uit op drie onderdelen. Zij wisten op zowel airtumbling als trampoline pegasus het goud te bemachtigen! Een prima wedstrijddag voor alle heren van KEV!

 

C springgroep

De C-springgroep heeft zich ook weten te plaatsen voor deze districtsfinale op maar liefst 14 onderdelen. Het junioren Team 3 mocht 4 onderdelen deelnemen deze dag. Sanne Bosch, Maaike van Mispelaar, Lyanne Eshuis, Marloes Uitslag, Kaylee Klos, Emma van den Bosch, Ellen Schoemaker (Lotte Stegeman geblesseerd) stonden klaar voor hun onderdelen. Op een aantal onderdelen werd dit team aangevuld met meiden uit het junioren Team 4, welke bestond uit: Soraya Schooten, Lieke Dasselaar, Michelle tempert, Maud Olthof, Lotte van Mispelaar, Jette Naafs, Jetske Kobes en Fleur Prinsen. Op trampoline namen beide teams deel en ze lieten zien dat ze dit goed beheersen. Team3 eindigde 1e en Team 4 eindigde uitstekend op een 2e plaats. Ook op airtumbling waren beide teams geplaatst. Her en der wat schoonheidsfoutjes, maar goed gedaan en resulteerde in een 4e plaats voor Team 3 en 5e plaats voor team 4. Op Tumbling nam 1 team deel. Een relatief moeilijk onderdeel, mar de flick flacken werden keurig gesprongen wat een dikverdiende 2e  plaats opleverde. Het onderdeel tafel verliep niet helemaal soepel. Maar voor sommigen de allereerste keer dat ze dit onderdeel springen. Hier eindigden ze op een keurige 5e plaats.

De senioren kwamen uit met 2 teams, 1 team op B niveau en de andere op C. Per onderdeel is de samenstelling van de teams wat anders, maar veelal bestaat het B team uit: Els Nijland, Jacquelien Smit, Leonie Reuvers, Heidi Egas, Jantine Egberts, Annemarie Schoemaker, vera Goosselink en Anja Veldhuis. Het was een stressvolle dag voor dit team, maar ze hielden zich er goed onder. In de ochtend werd namelijk duidelijk dat Jantine niet mee kon springen. Dat heeft zich gelukkig erg goed opgelost met dank aan alle senioren. Daarom hebben ze dikverdiende prijzen gewonnen. Een 1e plaats op het onderdeel Tafel en Minitramp en een 2e plaats op plank pegasus. Het C team mocht ook deze middag hun kunsten vertonen. Dit team bestaat uit: Annelien Hoff, Tess Kleinjan, Berdien Egberts, Rowi Bakhuis, Jody Goosselink, Amber Meulenbeld, Corine Runhart en Esther Grobben. Ook dit team mocht uitkomen op 3 onderdelen. Het tafel springen en pegasus minitramp springen verliep erg netjes tot de laatste sprongen. Bij de laatste series zijn de handenplaatsing erg belangrijk en dit werd niet helemaal correct uitgevoerd. Helaas vielen ze hier buiten het podium. Maar het onderdeel minitrampoline ging heel erg goed! Een 2e plek is een uitstekende plaats voor dit geweldig team.  Op de onderdelen Tumbling en Airtumbling op C niveau zijn alle senioren gemixt. De beste 9 zijn hier opgesteld. Het airtumbling springen was erg stressvol. Omdat Jantine al uit was gevallen zijn de series behoorlijk aangepast. Maar bij de 2e sprong viel ook Heidi uit en toen moest alles geïmproviseerd worden. De dames steunden elkaar goed, maar helaas te veel foutjes gemaakt om een podiumplek te halen.  Het onderdeel Tumbling ging erg goed, tot de laatste sprong. Hier waren 2 weigeringen, maar gelukkig heeft het team genoeg krediet opgebouwd en de eerste series dat ze met de 1e prijs naar huis gingen.

In totaal wisten deze teams van de C springgroep 8 prijzen in de wacht te slepen!

 

Springselectie jeugd B/C/D niveau

Het jeugd D team bestaat uit Wies Quaink, Emely di Gregorio, Imry de Jong, Roos Prinsen, Jasmijn Smelt, Meike Wilharms en Annelin Smelt. Deze jonge dametjes zijn geboren in 2006/2007 en zijn enorm vooruit gegaan sinds de plaatsing in Oktober. Zij sprongen zeer goede series en presenteerden zich super goed. Ze zijn districtskampioen geworden op lange mat en op plankoline-kast. Als je nagaat dat de jeugd categorie bestaat uit meisjes 2003/2006 dan zijn ze dus de jongsten van deze wedstrijddag.

 

Merel Smit, Anke Meijers, Daniëlle Borger, Iris Exel, Lieke Grol, Kirsten Schaap, Marit Zagers en Tara Olthof zijn het jeugd C team. Zij zijn allen geboren in 2005 is een gezellige groep dametjes die naast lol proberen het maximale uit zichzelf te halen. Het niveau is al behoorlijk hoog en de sprongen worden goed uitgevoerd. Zij deden deze dag op 3 toestellen mee en wisten op alle toestellen een prijs te behalen. Ze werden 3e op de airtumbling en districtskampioen op plankoline-kast en mini-springtoestel. Deze dametjes moeten 6 juni in Sittard nog strijden op het NK, dus dit was alvast een mooie voorwedstrijd.
De jeugd B dames hadden in December al nationale titels behaald, en deden voor het behoud van wedstrijdvorm mee aan deze districts wedstrijd. Ongedwongen, vrij van zenuwen lieten zij zien dat ze bezig zijn met het aanleren van nieuwere onderdelen. Op tumbling was het niveau omhoog gegaan, en werden dubbel flickflacken en uitstapsalto’s getoond. Op trampoline sprongen Jorien en Maudé zelfs een dubbelsalto gehurkt tot stand. Deze groep bestaat uit Meike Bom, Lotte Smit, Maudé Lesscher, Pien Folbert, Sara Fraterman, Lynn van der Cozijne, Jorien Smelt, Eline van Losser en Madelief Dijkstra. Zij werden maar liefst 3 x districtskampioen op de onderdelen tumbling, mini-springtoestel en plankoline-kast.

 

Conclusie

Al met al was het een hele gezellige wedstrijddag waar we als leiding met trots op terug kunnen kijken. KEV mag trots zijn op al deze leden die er helemaal voor zijn gegaan en met geweldige resultaten weer terugreisden naar Vriezenveen.

middagdeelnemers

senior D en junioren E

jeugd D meisjes

foto jeugd jongens en dames D jeugd