Skip to content

Superprestaties op plaatsingswedstrijden NK groepsspringen!

P1100902Springselectie
De jeugd B ploeg bestaat uit: Jorien Smelt, Maudé Lesscher, Sanne van de Kruk, Sharon Müller, Laura van de Hel, Rebekka Hilberink, Meike Hamhuis, Indy Smoes en Sanne Grol. Laatstgenoemde kon helaas niet meedoen aangezien zij zich de avond van tevoren geblesseerd had. Dit brengt normaal gesproken best wel stress met zich mee, maar de meiden lieten zich niet kennen en losten de sprongen onderling op die normaal door Sanne gesprongen werden. Dit ging wonderbaarlijk goed. Ze werden maar liefst 3 x 1e op de onderdelen minitramp, tumbling en mini-springtoestel en werd 2e op het onderdeel plankoline-kast springen. Hiermee hebben ze zich rechtstreeks geplaatst voor het NK groepsspringen op 14 december in Hengelo. Hopelijk is Sanne Grol dan ook weer van de partij en springen ze wederom de sterren van de hemel.

De junioren B ploeg had in de aanloop naar deze wedstrijd toe al het nodige te verduren gehad. 2 meiden gestopt en in de laatste week voor de wedstrijd brak Anniek Dommerholt haar pols op 2 plaatsen. Dan moet je een ijzersterk team hebben om dit op te vangen, en dat hadden ze. Het piepjonge junioren team bestaat uit Noëlle Eshuis, Sanne Nijhuis, Annelot Bolk, Ellen Schoenmaker, Lauri Lesscher, Tessa Hilberink en Anne Kleinjan. Op ieder toestel kwam iemand uit de A het team versterken. Tezamen hebben ze een keurige wedstrijd gesprongen op 5 onderdelen. Op 4 onderdelen hebben ze zich rechtstreeks weten te plaatsen met 3 x een eerste plaats en 1 x 2e plaats. Op het onderdeel minitrampoline hadden ze een 4e plaats. Nadat de plaatsingswedstrijd in Zuid Nederland gehouden wordt zal bekeken worden door de landelijke commissie of er nog meer teams worden toegelaten voor het NK. Omdat er zoveel teams meedoen in deze categorie is de kans groot dat ze zich alsnog plaatsen voor dit onderdeel.

De junioren A ploeg is een stabiele ploeg die ieder jaar weer van zich laat horen. Het niveau in deze categorie is hoog en fouten worden direct afgestraft. De concurrentie uit Hengelo was op alle toestellen te sterk, waardoor we super tevreden kunnen zijn met 5 x een tweede plaats. Er zijn hier en daar nog wat verbeterpunten, waar ze zich de komende tijd op kunnen richten, dus misschien is er hier en daar nog iets mogelijk op het NK in februari. Deze groep bestaat uit Marèll Wilharms, Emma Bonke, Daniëlle Hof, Eline Groen, Marjet Egberts, Marlin Krikken, Allyson Veldkamp en de zusjes Danique en Lisanne Smelt.

De senioren B ploeg had de zwaarste concurrentie. Maar liefst 16 teams probeerden een plaatsje te bemachtigen voor het NK. De 1e 3 ploegen plaatsen zich direct en er zullen nog een paar teams worden toegevoegd voor het NK. Afwachten is het op de onderdelen tumbling (5e), minitramp (6e). Op het onderdeel tafelspringen werd een 11e plaats behaald, dus hier zal een plaats op het NK sowieso niet in zitten. Op de onderdelen mini-springtoestel en plank-pegasus werd een 3e plaats behaald en daarmee werd dus rechtstreekse plaatsing afgedwongen. Kirsten Jansen, Lisann Starke, Ingrid Fokke, Esther Popma, Emma van het Spijker, Lianne Schoemaker, Lotte ter Beek en Eline Grol hebben het super gedaan en zich goed staande gehouden in dit sterke deelnemersveld waar het niveau erg hoog was.

Tot slot moesten we dit jaar met maar liefst 2 seniorenteams uit komen op A niveau. De eisen op dit niveau liggen erg hoog maar werden door beide teams gesprongen. Soms nog niet geheel vlekkeloos, maar het zag er zeker allemaal spectaculair uit. De teams werden op alle onderdelen 1e en 2e. Op het onderdeel tumbling deed het A2 team mee op B niveau. Hierop hoefden zij namelijk niet te promoveren. Hierop werden ze verdienstelijk kampioen van Noord Nederland. Beide teams mogen op alle onderdelen naar het NK. Dit NK wordt in Surhuisterveen gehouden op 8 Februari 2014.

Het senioren A2 team bestaat uit: Myrthe Ho Sam Sooi, Anouk Berkhoff, Esther Wetering, Rosalie Altena, Carmen den Drijver, Sasha Kuiper, Iris van Huizen en Karlien Torny.

Het senioren A1 team bestaat uit: Thirza Prinsen, Iris ter Beek, Naomie Ho Sam Sooi, Kristel Slaat, Aronne Julsing, Cheyen van de Weide, Ayla Wilbrink, Sharice Velthuis en de nog piepjonge Lorraine Mantiri die zich prima staande wist te houden binnen de senioren categorie.

De leiding, Yvonne Snijders, Angelique Smit-Nijen Twilhaar en Renate Büter – Nijen Twilhaar willen Laura bedanken voor haar hulp met het begeleiden van al deze teams, de ouders voor het supporteren en ook de overige geblesseerden die natuurlijk van de partij waren om hun ploegmaatjes aan te moedigen. Dit zorgt voor saamhorigheid en teamspirit.

P1100901C springgroep
Vanuit de C-springgroep van KEV namen ook teams deel aan deze plaatsingwedstrijden. Het juniorenteam deed alleen mee op het onderdeel tafel, aangezien ze de andere toestellen op C-lijn uitkomen. De meiden: Corine Runhart, Jody Goosselink, Cheryl Uitslag, Iris Stegeman, Tess Kleinjan, Jeanine van Egten, Amber Meulenbeld en Emma Fraterman hadden er erg veel zin in.  Ze hebben hard geoefend en dat werd beloond met een mooi 4e plaats met 21 punten. Ze hopen op een uitnodiging om deel te mogen nemen aan het NK.

Het seniorenteam van de C-springgroep doet voor het tweede jaar mee op B niveau. Het team bestaat uit 12 kanjers te weten: Els Nijland, Leonie Reuvers, Jantine Egberts, Heidi Egas, Vera Goosselink, AnneMarie Schoenmaker, Ilse Evers, Anja Veldhuis, Jacquelien Smit, Annelien Hoff, Berdien Egberts en Rowi Bakhuis. Op 4 onderdelen zetten ze alles op alles. In een groot deelnemersveld van 16 teams is gebleken dat ook dit jaar weer het niveau erg gegroeid is. Ze lieten zich niet kisten en werden 4e op pegasus minitramp met 21.75, 7e op plank pegasus met 21.20, 11e op minitramp met 18.45 en 16e op tafel met 20.55. 3 x de puntenlimiet gehaald is voor deze meiden een geweldige prestatie! Ze hopen op een uitnodiging om deel te mogen nemen aan het NK. Robert de Graaf en Melanie Webbink zijn uiteraard enorm tevreden en erg blij met deze enthousiaste groepen dames en junioren.

Over 2 weken zijn de Overijsselse kampioenschappen voor al deze teams in Ommen. De week daarna zitten de junioren A en senioren van de springselectie in Middelburg voor het NK airtumbling en de NK clubteams.

 Bekijk hier de foto’s