Skip to content

Topprestaties Acro Teams KEV op halve finale NK

Afgelopen zaterdag werd de eerste halve finale NK georganiseerd in Zwolle. Tijdens de voorrondes hebben de C teams van KEV zich al bewezen dat ze op dit niveau en deze wedstrijd thuishoren. Het beloofde een zware klus te worden, aangezien slechts 6 teams, in een deelnemersveld van 35, mogen deelnemen aan het NK. Kirsten Jansen, Demi Kosters en Iris Exel streden samen met Anouk Berkhoff, Sharice Veldhuis en Maudee Lesscher voor een hoge klassering. Het was een geweldige topprestatie waarbij Anouk, Sharice en Maudee met 50.8 punten op een 12e plek eindigden en Kirsten, Demi met Iris op een keurige 29e plaats met 43.75 punten.  

In de ochtend was de beurt eerst aan het team: Kirsten, Demi en Iris. Ze hadden er alledrie erg veel zin in. Alles werd uit de kast gehaald en dat zorgde voor een keurige balansoefening. Dat werd ook gewaardeerd door de jury en voor het eerst dit seizoen kregen ze meer dan 24 punten. Met 24.40 waren ze goed op weg om het beste resultaat van het seizoen te evaneren of in te halen. Daarvoor moest nog de tempo oefening uitgevoerd worden. De timing is erg belangrijk bij tempo elementen, dus hopelijk konden ze de zenuwen in bedwang houden. De eerste minuut van de oefening ging perfect. Helaas werd er bij een combinatie van 2 elementen niet volledig uitgedraaid wat resulteerde in afkeuring van beide elementen. Helaas 4 gemiste eisen waardoor het cijfer op 19.35 is gejureerd. De dames mogen zeer trots zijn dat ze op deze wedstrijd mochten deelnemen. Het is namelijk het eerste seizoen dat ze op dit niveau aan de start staan.

Ook voor Anouk, Demi en Maudee is dit het eerste seizoen op C niveau. De dames hebben er hard voor getraind en hadden er enorm veel zin in. Ook voor hun stond de balansoefening het eerst op het programma. De spanning nam gaandeweg wat toe, maar gelukkig konden ze dit erg goed onder controle houden op de vloer. De piramides werden strak uitgevoerd en daarvoor kregen ze het mooie cijfer 25.30. Dat smaakte naar meer en waren vastbesloten de tempo oefening ook zo netjes en beheerst uit te voeren. Doordat de wil zo groot was werden er enkele tiendes verloren door extra wankelingen, maar deze werden goed verdoezeld. Het niveau lag erg hoog deze dag. Hun tempo oefening werd beloond met 25.5 punten, wat een totaal maakt van 50.80. Hun beste wedstrijd van het seizoen. Helaas niet genoeg voor een plek op het NK, maar trots mogen ze zeker zijn op deze geweldige 12e plek! Trainster Melanie Webbink kon aan het begin van het seizoen niet bedenken dat het zo’n succes zou worden. Ze is enorm trots op het harde werken van de teams.

Eind mei word de 2e halve finale gehouden waar Emma en Amber mogen aantreden. Het seizoen is nog niet voorbij, maar nu al een van de succesvolste seizoenen van de acro afdeling KEV.

Krant