Skip to content

Turners van KEV turnen sterk op districtsfinale

Acht jongens van KEV hebben zich in verschillende voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze districtsfinale. De beste turners uit Groningen Friesland Drenthe Flevoland Gelderland en Overijssel streden om de titel districtskampioen Noord en Oost Nederland.

Leon moest helaas wegens een gebroken hand verstek laten gaan in deze finale.

Daan en Bram turnden in de eerste wedstrijd. Zij turnden een degelijke wedstrijd die helaas niet goed genoeg bleek te zijn om bij de beste 6 turners een ticket te bemachtigen voor het NK turnen. Ze eindigden als 22e en 23e waar een plek bij de beste 6 nodig was voor een NK ticket.

Thijs en Tycho turnden in de tweede wedstrijd en zij hebben allebei een goede wedstrijd laten zien. Beide jongens maakten een paar kleine foutjes, maar over de 6 toestellen met een grote variëteit aan lichaamsbelasting is foutloos werken bijna onmogelijk.

Beide jongens konden achteraf tevreden zijn met het behaalde resultaat: een 11e plek voor Thijs en een 15e plaats voor Tycho.

In de laatste wedstrijd kwamen Floris Mees en Jelle in actie. Zij hadden net als Daan en Bram besloten o in het weekend van het KEV kamp, zowel op kamp te gaan als te turnen.Een beetje vermoeid begonnen de jongens aan de wedstrijd. Ook voor hen verliep de wedstrijd niet vlekkeloos, maar het resultaat mocht er zijn.

Een 6e Mees 12e Jelle en 13e Floris plaats in de eindrangschikking was hun resultaat.

Al met al mogen de jongens tevreden zijn en kunnen wij ons gaan opmaken voor het nieuwe seizoen. Voor enkele van deze jongens staat er op 4 juni nog een toestelkampioenschap te wachten.

20160423_115617 [611662]