Skip to content

Turnsters K.E.V. Vriezenveen behalen vele prijzen tijdens 4e divisie

Op zaterdag 10 januari werd in Losser de plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters uit de 4e divisie. K.E.V. Vriezenveen was met 18 turnsters, verdeeld over de hele dag, goed vertegenwoordigd. In wedstrijdronde 1 was het de beurt aan Jasmijn Smelt, Roos Prinsen en Wies Quaink, uitkomend in de categorie Instap niveau D1. Het was de eerste ‘echte’ NTS wedstrijd voor deze meiden, extra spannend natuurlijk! Na veel oefenen mochten ze dan eigenlijk hun oefeningen op de Sprong, Brug, Balk en Vloer laten zien. Dit ging van harte, want Jasmijn en Wies eindigden beide op de 1e plaats met een puntentotaal van 53.075 en Roos werd knap 6e met een puntentotaal van 50.100.

Ook mochten Sanne Grol en Rebekka Hilberink, uitkomend in de categorie jeugd 2, hun turnkunsten laten zien in deze ronde. Beide dames hadden er veel zin in! Na vier prima onderdelen en een paar kleine foutjes mogen ze super trots zijn op het eindresultaat. Rebekka behaalde een mooie 4e plaats met 41.600 punten en Sanne behaalde 42.675 punten en mocht hiermee zelfs de zilveren medaille in ontvangst nemen. Alle dames uit wedstrijdronde 1 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale.

In wedstrijdronde 2 mochten Jorien Smelt, Maartje Roelofsen en Lotte Wiersma van start, deze meiden komen uit in de categorie pupil 2. Helaas werden er hier en daar foutjes gemaakt in de oefeningen waardoor de scores niet bepaald hoog waren. Lotte eindigde op de 19e plaats met een puntentotaal van 46.600. Jorien eindigde op de 21e plaats met een puntentotaal van 45.475 en Maartje op de 23e plaats met een puntentotaal van 44.075. Tegelijkertijd waren aan de andere kant van de zaal Anne Kleinjan en Tessa Hilberink bezig met het uitvoeren van hun oefeningen. Na een ondergewardeerde brugoefening van Anne en een dom valletje van Tessa eindigden beide dames in de middenmoot, Anne op de 13e plaats met 41.975 punten en Tessa op de 16e plaats met 41.150 punten. De meiden uit ronde 2 hebben zich helaas nog niet rechtstreeks geplaatst voor de finale en zullen tijdens de play-off wedstrijd op 14 februari in Ijsselmuiden strijden om een plek in de finale.

In wedstrijdronde 3 waren de meiden pupil 2 niveau D1 aan de beurt. Eline van Losser, Anke Meijers, Madelief Dijkstra en Kirsten Schaap mochten hun kunsten laten zien. Het was voor deze meiden de eerste keer dat ze uitkomen in de 4e divisie en ze waren dan ook erg zenuwachtig. Ze hebben allemaal een goede wedstrijd geturnd met mooie, beheerste oefeningen. Voor Anke was het een superwedstrijd, ze mocht dan ook terecht de gouden medaille in ontvangst nemen met een puntentotaal van 54.600. Madelief behaalde een keurige tweede plaats met 53.350, Eline een knappe 7e plaats met 51.925 punten en Kirsten eindigde op een mooie 13e plaats met 48.250 punten. Anke, Madelief en Eline hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale. Helaas kwam Kirsten net iets te kort, zij heeft nog een kans bij de play-off wedstrijd in Ijsselmuiden.

In wedstrijdronde 4 was het de beurt aan Isa Voerknecht, zij komt uit in de categorie jeugd 1. Brug was voor Isa het eerste toestel en ook gelijk haar favoriete onderdeel. Ze liet een keurige oefening zien en dit was terug te zien in haar cijfer. Ook haar balkoefening zag er strak uit, echter moest ze de balk helaas één keer vroegtijdig verlaten. Door naar de vloer waar Isa haar oefening netjes en sierlijk uitvoerde op de muziek. Het laatste onderdeel was sprong. Isa liet twee keer een mooie overslag over de pegasus zien met prima landingen. Van de 24 meiden uit haar categorie zouden de beste 10 zich rechtstreeks voor de finale plaatsen. Doordat Isa een mooie, constante wedstrijd draaide, heeft zij zich als 9e met 50.075 punten rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale.

Ook waren tegelijkertijd de dames senioren, Ingrid Fokke, Lisanne Smelt en Emma Bonke, bezig met hun wedstrijd. Met gezonde zenuwen en veel plezier hebben deze dames goed geturnd. Bij Emma zat het niet helemaal mee, ze werd 11e met 37.425 punten. Lisanne draaide een mooie constante wedstrijd en eindigde op een mooie 8e plaats met 40.875 punten. Ingrid deed er nog een schepje bovenop en mag super trots zijn op haar mooie oefeningen. Ze mocht met 43.050 punten de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ingrid en Lisanne hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale op 14 maart in Kampen. Emma heeft nog een kans bij de play-off wedstrijd in Ijsselmuiden. Trainsters Ingrid, Yvonne, Carmen en Kristel zijn onwijs trots op al deze topprestaties!