Skip to content

Turnsters K.E.V Vriezenveen bij turnwedstrijden  5e divisie te Ommen

Op zaterdag 4 februari werd er een plaatsingswedstrijd georganiseerd voor de 5de divisie Turnen waar een paar turnsters van K.E.V Vriezenveen aan mee mochten doen onder de categorie Instap.

Voor Femke Meijers, Dana Dekker en Silke Strijk de eerste ‘echte’ NTS wedstrijd, dus de turnsters konden nog niet echt een beeld vormen van hoe zo’n wedstrijd nou in zijn werk gaat en hoe het er allemaal uit ziet. Eenmaal op de wedstrijdvloer aangekomen werd er door de dames gelijk al gezegd, Oh nee; de lange mat die is wel heel glad, en de balk die is echt wel hard.
Eerste toestel was de lange mat, bij het inturnen van de oefening kwamen de meiden er al snel achter dat de lange mat echt niet glad was en konden ze rustig stuk voor stuk hun oefening aan de jury laten zien.
Door naar sprong, hier mochten de dames op een verhoogd vlak met een plankoline ervoor 2x een handstand platval laten zien aan de jury, na een paar aanwijzingen van de trainster konden ze de sprongen nog gaan verbeteren en ja hoor! Het zag er piekfijn uit.
De brug was het volgende toestel, ook hier mochten de dames eerst nog even oefenen in de inturntijd. Het zag er goed uit dus de dames waren er klaar voor. Maar helaas…. Alle 3 de turnsters hadden een val van de legger, waardoor ze veel punten lieten liggen, jammer.
Het laatste toestel; de Balk ( 10 cm breed en 2 meter lang) op een hoogte van 100 cm mochten de dames hun oefening laten zien. Dit was erg spannend zowel voor de turnsters, trainster en ouders.
Het moeilijkste element uit de oefening was een koprol op de balk. En ja hoor!! Dana bleef erop staan! Wat was ze blij. Het lukte Femke en Silke helaas niet om op de balk te blijven staan.
De dames hadden alle toestellen gehad en mochten even  naar hun ouders op de tribune wachtende op de prijsuitreiking.
Femke eindigde op een 14e plaats, net erachter eindigde Dana op een 15de plaats en niet veel ervandaan eindigde Silke op een 17e plaats.
Helaas mochten de meiden zich niet rechtstreeks plaatsten voor de finale, de volgende wedstrijd is de playoff en vanuit hier is het nog mogelijk om jezelf te plaatsen voor de finale.
Al met al een geslaagde en zeer gezellige wedstrijd!