Skip to content

Turnsters K.E.V Vriezenveen in actie tijdens de districtsfinale in Winterswijk

De laatste en hoogst haalbare turnwedstrijd in de 4e divisie van dit seizoen: de DISTRICTSFINALE die afgelopen zaterdag 21 april werd gehouden in de turnhal in Winterswijk.
Hier strijden de turnsters tegen elkaar om zichzelf districtskampioen te mogen noemen!

In wedstrijdronde 1 in de categorie Jeugd 1 had Wies Quaink zich als enige in deze categorie weten te plaatsen, zeker al een hele prestatie!
Ze mocht beginnen aan haar wedstrijd met als toestelvolgorde: Brug,balk,vloer,sprong.
Helaas voelde Wies zich niet helemaal 100% fit en dit was jammer genoeg ook terug te zien in haar wedstrijd. Net dat beetje extra kracht en felheid miste ze in haar oefeningen, maar ze deed er alles aan om toch nog hoge scores bij elkaar te turnen.
De oefeningen gingen haar goed af, alleen op sprong ging ze helaas de mist in en viel met haar eerste sprong bij de landing.
Ze mag trots zijn op het behaalde resultaat en eindigde op een mooie 18de plek.

In wedstrijdronde 2 in de categorie instap had Britt Dasselaar zich ook als enige weten te plaatsen in haar categorie, ook voor Britt een hele bijzondere ervaring en prestatie!
Britt haar toestelvolgorde was: Balk,vloer,sprong,brug.
Ze liet gedurende de wedstrijd mooie en stabiele oefeningen zien aan de verschillende juryleden, helaas moest ze wel eenmalig vroegtijdig de balk verlaten, maar ze herstelde zich direct weer en maakte haar wedstrijd zonder fouten af.
Het was mooi om te zien met hoeveel plezier en gezelligheid ze de wedstrijd turnde, ook  Britt mag zeker trots zijn op het behaalde resultaat en eindigde op een mooie 21ste plek.

In wedstrijdronde 3 op baan 1 was het de beurt aan de pupillen 1 Marliek Eshuis en Lieke Kerkdijk. De dames hadden deze wedstrijd 32 tegenstanders. Beide dames hebben keurige oefeningen geturnd. Bij alle 4 de onderdelen hebben de dames alles op alles gezet, maar de tegenstand was ook erg goed. De dames hebben een plezierige wedstrijd gehad en erg genoten. Lieke eindigde op een mooie 26e plaats en Marliek zat zelfs bij de beste 10, ze eindigde op fantastische 7e plaats.

De rit naar Winterswijk was al een hele wedstrijd, via Duitsland en bijna twee ongelukken verder, kwam Isa Voerknecht aan bij de sporthal in Winterswijk. Vanuit een heerlijk gekoelde auto naar een snikhete zaal is zeker geen pretje, maar hierdoor liet Isa zich zeker niet uit het veld slaan. Als koele kikker begon zij in wedstrijdronde 3 stabiel op het onderdeel sprong, daarna volgde de onderdelen brug, balk en als allerlaatste van deze ronde mocht Isa de wedstrijd afsluiten met een hele mooie vloeroefening. Helaas waren de punten niet hoog genoeg voor een podiumplek, maar het is al een hele prestatie dat ze op deze wedstrijd mocht turnen! Isa behaalde een mooie 28e plaats.

De trainsters zijn enorm trots op alle dames. Op naar het volgende wedstrijdseizoen.