Skip to content

Turnsters KEV behalen 2 medailles tijdens play-off 4e divisie

Afgelopen zaterdag 4 maart werden de play-off wedstrijden voor de 4e divisie gehouden in Rijssen. Dit was de laatste kans voor de dames om zich te plaatsen voor de finale! Er gingen helaas per categorie maar een gericht aantal turnsters door naar de finale, dus de dames moesten alles op alles zetten om dit te bereiken! Natuurlijk stond gezelligheid en plezier ook deze wedstrijddag weer voorop!

In de 1e ronde in baan 1 mochten de instappers Merle Staal, Karen Slettenhaar en Lieke Wessels beginnen aan hun wedstrijd. De balk was hun eerste toestel. De moeilijkste elementen uit de oefening, de koprol en de handstand, werden nog even goed geoefend voordat deze dames mochten beginnen. De spanning in het lichaam was niet altijd even goed en daardoor hadden ze allemaal een aantal wankelingen en een val van de balk. Verder zagen de oefeningen er goed uit! Door naar het tweede toestel, de vloer. Hier laten de meiden een voorgeschreven oefening zien aan de jury. De spanning op het lichaam was weer terug en de oefeningen werden erg netjes uitgevoerd. Merle behaalde zelfs de 1e plaats op dit toestel! Door naar sprong waar de meiden een handstand platval op een verhoogd vlak maken en een salto of een streksprong op de plankoline. Het inturnen ging niet zo heel goed, de meiden kregen een aantal aanwijzingen van de trainster om hun sprong te kunnen corrigeren en dit hielp! De dames hebben mooie sprongen laten zien! Het laatste toestel was de brug. Hier had Merle helaas een foutje bij de buikdraai. Lieke en Karen lieten daarentegen een foutloze oefening zien. Merle behaalde een mooie 7e plaats, Lieke een 14e plaats en Karen een 18e plaats. De dames hebben zich helaas niet kunnen plaatsen voor de finale.

In de 1e ronde in baan 2 mocht Lynn Bijlstra van start gaan op het toestel sprong. Bij de 1e plaatsingswedstrijd had ze het heel goed gedaan, maar door een fout op balk had ze zich hier helaas niet rechtstreeks geplaatst. We hadden dus hoge verwachtingen van haar. Haar eerste sprong was een salto. Dit deed ze heel mooi hoog en met een perfecte landing zonder ook maar 1 extra stap te zetten. Haar 2e sprong, een overslag over de kast, werd ook weer perfect uitgevoerd met een klein pasje na haar landing. Ze kon hierdoor met een fijn gevoel door naar haar 2e toestel, de brug. De liggers van de brug stonden wat hoger dan normaal, maar Lynn had haar zenuwen goed onder controle en liet zich niet gek maken. Ze turnde een strakke oefening waar weinig op aan was te merken. Op naar het spannendste toestel, de balk. Het moeilijke bij deze voorgeschreven oefening is dat er heel veel verschillende houdingen en bewegingen in zitten. Het is dus een hele kunst om de oefening stabiel te turnen. En dan moet je ook nog een radslag doen.. Heel zenuwslopend dus, maar Lynn liet zich ook hier niet gek maken en turnde weer een super oefening met een enkele wiebel. Op naar het laatste toestel, vloer. Het was voor Lynn heel belangrijk om haar hoofd COOL te houden, want ze wist dat ze de vorige toestellen heel goed had gedaan. Op dit laatste toestel moest ze ook goed turnen om een plaats bij de finale en een medaille in ontvangst te nemen. Lynn heeft laten zien dat ze goed onder druk kan presteren, want ze mocht een welverdiende bronzen plak mee naar huis nemen en heeft een finaleticket binnen gesleept!

In de 3e ronde was het in de categorie junior de beurt aan Isa Voerknecht. Isa kwam binnen met best wat zenuwen. De week voor de wedstrijd was ze ziek geweest en hierdoor heeft ze niet kunnen trainen. Zij mocht als allereerst op de balk beginnen. We zeggen dan altijd ‘dan heb je dat in ieder geval weer gehad’. Zo was het bij Isa ook, ze heeft een mooie balkoefening laten zien. Helaas moest ze de balk een keer verlaten. Ze kon nu met veel minder zenuwen door naar het volgende toestel, vloer. Hier liet ze aan de jury haar mooie houding en uitstraling zien. Bij het toestel sprong liet Isa twee mooie overslagen zien. Haar laatste, favoriete toestel was de brug. Alle onderdelen in haar oefening kan ze perfect. Het kost haar helaas soms wat moeite om alles in een oefening gelijk achter elkaar door te turnen. Ze heeft een mooie oefening laten zien met helaas een stop erin. Isa mag ook tevreden zijn met wat ze deze dag heeft gepresteerd. Ze heeft een 24e plaats behaald en heeft zich helaas niet geplaatst voor de finale.

Aan de andere kant van de zaal was het de beurt aan Meike Wilharms, Guusje Smelt, Emely Di Gregorio, Sophie Hospers en Evy Dekker die uitkomen in de categorie pupil 2. De dames begonnen bij balk. Vol goede moed begonnen ze met inturnen. Samen met de trainster werd nog gauw bepaald welk element de turnsters zouden laten zien om een zo hoog mogelijk cijfer te behalen. Eén voor één lieten ze hun oefening zien aan de jury. Guusje was de enige die het presteerde om haar oefening zonder vallen te turnen, super knap natuurlijk! Na de balkoefeningen lieten sommige meiden hun hoofd een beetje hangen. Maar met een PEP-TALK en een lolletje kreeg de trainster de meiden weer zo ver om er voor de volle 100% tegen aan te gaan! Op naar vloer. Hier straalden de dames stuk voor stuk tijdens hun goed uitgevoerde oefeningen. Emely was heel even in de war, maar corrigeerde goed en liet alsnog een mooie oefening zien. Door naar sprong, een overslag over de kast en een gehurkte of gestrekte salto op de plankoline. Het was super om te zien, de meiden waren op hun gemak en maakten geen fouten. Guusje behaalde zelfs de 1e plaats op dit toestel en Meike de 3e plaats! Het laatste toestel was de brug. Meike was de enige die een goede en mooie oefening liet zien. Bij de andere meiden ging het helaas mis bij het ophurken op de lage ligger of de landing bij de salto vanuit de hoge ligger. Ondanks dat dit niet voor alle meiden een topwedstrijd was, hebben ze alles gegeven en genoten! De gezelligheid was zeker aanwezig en we zeggen altijd: meer dan je best doen kun je niet! Guusje behaalde een 13e plaats, Meike een 15e plaats, Emely eindigde op een 21e plaats, Evy op een 29e plaats en net daarachter Sophie op een 30e plaats. Deze meiden hebben zich helaas niet weten te plaatsen voor de finale.

In de 4e wedstrijdronde mocht in de categorie jeugd 1 Tara Olthof haar kunsten laten zien aan de jury. Tara begon haar wedstrijd op het onderdeel plankoline pegasus en heeft hier 2 mooie sprongen laten zien. Ze behaalde hier zelfs de hoogste score op dit toestel! Daarna was de burg aan de beurt. Een vloeiende oefening met hier en daar wat kleine foutjes. Vervolgens was de balk aan de beurt. Het is altijd een zenuwslopend onderdeel, want niemand wil tijdens de wedstrijd van de balk vallen. Het is Tara gelukt om de oefening te turnen zonder de balk te verlaten, iets waar haar trainster erg trots op is! Het laatste onderdeel was de vloer, hier zaten nog wat lastige onderdelen in, maar Tara wist deze allemaal goed door te komen. Na alle lastige onderdelen op vloer zat er nog een handstand in de oefening. Dit geeft normaal gesproken geen problemen voor Tara, maar helaas ging dit vandaag niet zoals gepland. Tara heeft een stabiele wedstrijd geturnd met hier en daar wat kleine foutjes. Helaas was het net niet genoeg om een plaatsje voor de finale te bemachtigen. Tara is keurig 10e geworden, maar helaas gingen alleen de eerste 8 turnsters door. Haar trainster is trots op het behaalde resultaat en nu is het weer tijd om nieuwe dingen te gaan leren!

Aan de andere kant van de zaal mochten de senioren hun oefeningen laten zien aan de jury. Voor KEV kwamen Lisanne Smelt, Anne Kleinjan, Rosalie Altena en Ingrid Fokke uit. Rosalie mocht als eerste beginnen op het toestel brug. Ze liet hier een mooie oefening zien waar weinig op aan te merken was. De andere drie dames volgden het voorbeeld van Rosalie en turnden mooie oefeningen. Het toestel balk is niet het meest favoriete toestel van de dames, maar ze lieten zich niet kennen. Lisanne mocht het spits afbijten, met nog in het achterhoofd de grote val van de vorige wedstrijd, liet ze zich niet gek maken. Ze liet een super oefening zien en raakte pas de vloer weer bij haar afsprong. De andere drie dames moesten de balk helaas een keer verlaten, maar turnden verder stuk voor stuk allemaal strakke oefeningen. Daarna mochten ze de vloer op om hun kunsten te vertonen. En dat hebben ze gedaan, nergens waren grote fouten te bekennen. Helaas deed de muziekinstallatie het niet altijd even goed, waardoor Lisanne haar oefening zonder muziek moest turnen en bij Ingrid de muziek wat verder dan het begin begon. Gelukkig bleven de meiden positief en hebben ze alles eruit gehaald! Wat hebben ze dit goed gedaan! Nog een toestel te gaan, de sprong. Hier werd ook weer mooi gesprongen, ½ in ½ uit en ½ in 1/1 uit. Voor Anne was dit nog wel spannend, ze sprong na haar operatie en revalidatie van haar knie weer sprongen met daarin draaien. Het gevoel was goed en ze heeft het super gedaan! De dames mogen trots zijn op hun prestaties! Vanwege het constante turnen mocht Lisanne de zilveren medaille mee naar huis nemen en heeft zij een plekje in de finale bemachtigd! Ingrid werd keurig 5e en is eerste reserve voor de finale. Rosalie behaalde een mooie 6e plaats en is tweede reserve voor de finale. Anne behaalde een verdiende 8e plaats.