Skip to content

Turnsters Kev in actie

Turnsters KEV in actie

Afgelopen zaterdag 26 januari werd de laatste voorronde van de 3edivisie gehouden in de sporthal in Wierden. Dit was de allerlaatste kans voor de turnsters om zich te plaatsen voor de districtsfinale. De turnsters hebben in totaal 3 voorrondes waarvan de twee beste wedstrijden tellen. Deze eindscore zal bepalen welke turnsters worden geselecteerd voor de districtsfinale. De selectie was streng, in de verschillende categorieën gingen konden alleen de beste 9-11 turnsters zich plaatsen.

De turnsters van KEV mochten deze dag uitkomen in drie verschillende wedstrijdrondes. De junioren Madelief Dijkstra, Noël Siemerink en Eline van Losser mochten in wedstrijdronde 2 turnen. In de categorie pupil 1 mocht Britt Dasselaar in wedstrijdronde 3 haar kunsten laten zien. En in de laatste wedstrijdronde mocht Noa Exel in de categorie pupil 2 laten zien wat ze in huis had.

Voor de junioren was het strijden deze laatste plaatsingswedstijd. Helaas was het (nét) niet genoeg om een plekje te veroveren in de districtsfinale. De dames hebben hun wedstrijd vol trots en met nieuwe behaalde doelen goed afgesloten! Madelief behaalde een super mooie 5eplek, Eline werd 19een Noël volgde met een klein verschil op de 20eplek. Toen de doorstroming bekend werd, bleek dat Madelief het net niet had gered, ze eindigde als eerste onder de streep. Misschien heeft ze nog de kans om als 1ereserve toch de districtsfinale te turnen. Voor Britt was het een seizoen waarin ze heel veel nieuwe elementen heeft geleerd en veel vooruit is gegaan. Voor het eerst uitkomen in de 3edivisie, dat is heel gaaf en ook wel even wennen. Britt heeft de jury laten zien dat ze kan springen en scoorde op sprong zelfs het hoogste cijfer van alle turnsters in haar categorie, heel knap! Ze eindigde op een 29eplek en heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor de districtsfinale.

Noa Exel mocht in wedstrijd 4 in de categorie pupil 2 niveau N3 uitkomen. Ze begon haar wedstrijd als allereerste op de evenwichtsbalk. De afgelopen twee wedstrijden was het haar niet gelukt om op de balk te blijven staan. In de trainingen gaat haar oefening vlekkeloos, dus er was goede hoop dat het dit keer wel zou gaan lukken. En het is haar gelukt! Wel met twee grotere wankelingen, maar ze heeft er hard voor gewerkt en wist op de balk te blijven staan. Super! Een hele overwinning na de afgelopen twee wedstrijden. Daarna mocht Noa haar oefening op de vloer laten zien aan de jury. Dit is een van haar lievelingstoestellen en dat was te zien! Ze genoot zichtbaar en liet de jury zien wat ze in huis heeft. Dit leverde voor haar zelfs de 2escore op! Door naar het derde toestel sprong. Ook hier kon Noa haar springbenen gebruiken om een hoge streksalto en mooie overslag over de pegases te laten zien. Ze wist hier de allerhoogste score neer te zetten! Noa mocht haar wedstrijd afsluiten op brug, waar ze dit seizoen veel groei heeft laten zien. Ze turnde een mooie oefening. Noa is op een hele knappe 5eplaats geëindigd met maar een klein puntenverschil van de podiumplekken. Helaas is het Noa nét niet gelukt om een plekje te bemachtigen voor de districtsfinale. Ze kwam net iets te kort. Het blijkt maar weer dat turnen een momentopname is en dat je op het juiste moment moet presteren. We zijn als trainsters super trots op alle meiden!