Skip to content

Turnsters KEV turnen finale 4e divisie

Op zaterdag 23 maart werd in Wierden de finale geturnd voor de turnsters die uitkomen in de 4edivisie. KEV was deze dag met 7 turnsters aanwezig.

In ronde 1 mocht Julia Hof in de categorie instap beginnen aan haar wedstrijd. Ze mocht het spits afbijten op het onderdeel vloer. Dit ging heel erg netjes, maar in het midden van haar oefening vergat ze een elementje wat haar helaas 2 hele punten heeft gekost. Dit was erg balen natuurlijk, maar ze liet haar hoofd niet hangen en ging met goede moed naar het tweede onderdeel sprong. Hier liet ze twee keurige sprongen zien. Een handstand-platval op verhoogd vlak en een mooie, hoge streksprong op de plankoline. Op dit onderdeel kreeg ze mooie punten. Het 3e onderdeel brug deed ze ook keurig en ook op dit onderdeel scoorde Julia hoge punten. Het laatste en spannendste onderdeel was balk. Haar hele oefening bleef ze er keurig op staan alleen had de jury een aantal punten aftrek gegeven voor haar wiebels en af en toen kromme benen. Julia behaalde deze dag een 30e plaats en mag erg trots zijn dat ze in de finale heeft geturnd, super knap!

In ronde 4 was KEV vertegenwoordigd in twee banen, in baan 1 mochten de pupillen 2 Lieke Kerkdijk, Florien Meijer, Merle Staal en Marliek Eshuis aan hun wedstrijd beginnen en tegelijkertijd turnden in baan 2 de senioren Annelot Bolk en Isa Voerknecht. De pupillen mochten hun wedstrijd beginnen op sprong, waar ze lieten zien dat deze meiden echte springbenen hebben. Lieke wist hier zelfs de hoogste score te behalen, Marliek de 2escore, Florien de 4escore en Merle de 14escore. Door naar de brug, ook hier turnden de meiden erg netjes. Marliek behaalde hier de 2ehoogste score, heel knap! Ook de andere meiden turnden mooie oefeningen aan de brug. Door naar de balk, hier kwamen de zenuwen toch wel weer even boven. Na het inturnen mochten ze laten zien wat ze in huis hadden. Merle mocht beginnen en turnde een super strakke oefening, helaas ging het net voor haar afsprong even mis en moest ze de balk verlaten. Toch wist ze nog een mooie score te behalen. Marliek had vandaag pech op de balk, de zenuwen zaten haar te veel in de weg. Tijdens de laatste training voorafgaand aan de wedstrijd ging het super, maar het lukte haar vandaag helaas niet om de balk te blijven staan. Lieke en Florien lieten zien dat ze toch wel stalen zenuwen hebben. Ze wisten beide heel knap op de balk te blijven staan! Het laatste onderdeel was de vierkante vloer, waar de meiden op muziek hun oefening mogen uitvoeren. Marliek mocht beginnen, ze had de knop weer omgezet en straalde tijdens haar oefening. Helaas werd een element met het verkeerde been uitgevoerd wat resulteerde in veel aftrek. Lieke en Florien maakten helaas dezelfde fout, wat de meiden veel punten heeft gekost. Merle wist het element met het juiste been uit te voeren. Het blijkt maar weer dat de jury erg streng is tijdens een finale wedstrijd. Lieke eindigde als 11e, Merle als 13e, Florien als 15een Marliek als 18e. Helaas is het de meiden niet gelukt om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Ze kunnen zich gaan richten op het aanleren van nieuwe elementen.

Het eerste onderdeel van de senioren Isa Voerknecht en Annelot Bolk was sprong. De dames lieten beide een keurige sprong zien en dit werd ook beloond. Isa had namelijk de hoogste score van iedereen en Annelot was 4e op dit onderdeel.

Als tweede onderdeel begonnen de dames aan het onderdeel burg, dit verliep helaas niet vlekkeloos, maar desondanks hebben ze nog een mooie oefening laten zien. Daarna door naar het onderdeel balk, wat altijd ontzettend spannend is. Tijdens het inturnen ging het heel goed en bleven de dames bijna met alles staan, maar zoals het gezegde al zegt: een goede generale is een slechte wedstrijd bleek helaas ook. Beide hebben 2 keer de balk moeten verlaten wat erg veel punten kost in een finale. Want tijdens deze wedstrijd werd er streng gejureerd. Als laatste onderdeel mochten de dames zich bewijzen op vloer. Beide met een mooie oefening in het vooruitzicht bleek op de wedstrijden ook minder waar helaas. Annelot liet mooie sprongen zien waar de jury van stond te kijken, alleen was de afwerking wat minder. Isa had een black-out en kon helaas niet doorspringen bij 1 sprong. Het blijft een jurysport en een moment opname helaas maar de dames mogen trots zijn dat ze zo ver zijn gekomen.

De trainsters zijn super trots op alle meiden! Ze hebben ook erg veel zin in de uitvoering van KEV die gehouden wordt op 28 en 29 juni a.s.