Skip to content

Turnsters KEV Vriezenveen aanwezig bij de 2e plaatsingswedstrijd turnen 3e divisie

Zaterdag 15 december werd er in de sporthal in Hengelo de 2 e plaatsingswedstrijd gehouden voor de turnsters uit de 3 e divisie. Voor KEV Vriezenveen komen dit seizoen 5 turnsters in deze divisie in actie, te weten Britt Dasselaar (pupil 1), Noël Siemerink, Madelief Dijkstra, Eline van
Losser (alle 3 junior) en Noa Exel (pupil 2). Het doel van deze plaatsingswedstrijd was om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. De meiden hebben in totaal 3 plaatsingswedstrijden waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de districtsfinale. Een spannende dag!
De turnsters lieten op de vier toestellen (brug, balk, vloer sprong) hun oefeningen zien aan de jury en natuurlijk aan de toeschouwers! Noël Siemerink, die de eerste wedstrijd helaas moest missen vanwege een blessure, was weer genoeg hersteld om deel te nemen. Voor haar was dit weer de eerste turnwedstrijd van het seizoen.
In de derde wedstrijdronde kwam Britt in actie. Britt turnde een goede wedstrijd, ze deed er alles aan om op het onderdeel balk te blijven staan, en dit lukte! Super! Ze had de vorige wedstrijd een puntentotaal van 46.550 en ze scoorde deze wedstrijd 46.825 dus al met al heeft ze zich 1 plek omhoog gewerkt! Netjes gedaan! Britt eindigde op een 29 e plek.
De junioren Noël, Madelief en Eline kwamen tegelijk met Britt in actie in de andere baan aan de andere kant van de zaal. Op de onderdelen brug, vloer en sprong ging het super en was er weinig aan te merken op de verschillende oefeningen. Helaas lukte het Madelief en Noël niet om op de balk te blijven staan, waardoor ze waardevolle punten lieten liggen. Madelief eindigde op de 23 e plek , Noël op plek 21 en Eline behaalde een 13 de plek. Eline heeft zichzelf verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd, toen eindigde ze op plek 16. Super gedaan!
In de laatste ronde mocht Noa Exel van start gaan. Haar wedstrijd ging netjes, maar ook bij Noa ging haar balkoefening niet helemaal naar behoren. De toestellen sprong en vloer zijn haar favoriet en dit ging dan ook super goed! Ze wist zelfs een 2 e plaats te behalen op het onderdeel sprong! Noa eindigde op de 12 e plek. Ook Noa heeft zichzelf verbeterd want de vorige wedstrijd eindigde ze op een 16 e plek. Super gedaan allemaal!