Skip to content

Turnsters KEV Vriezenveen sluiten turnseizoen goed af in Doetinchem

Afgelopen zaterdag 20 mei werd in Doetinchem de districtsfinale gehouden voor de turnsters die uitkomen in de 4e divisie. De districtsfinale is het eindpunt en hoogst haalbare voor deze turnsters! KEV Vriezenveen was met drie turnsters vertegenwoordigd, te weten de senioren Ingrid Fokke en Lisanne Smelt en jeugd 1 turnster Madelief Dijkstra. Voor deze turnsters was het al een hele prestatie op zich op hier te mogen turnen!

In wedstrijdronde 3 mochten Ingrid en Lisanne beginnen aan hun wedstrijd. Het was goed warm in de zaal en dus was het zweten geblazen. Na een goede warming-up begonnen zij hun wedstrijd op de vierkante vloer. Lisanne wist een mooie oefening te turnen en liet zelfs een nieuwe serie zien. Ze turnde voor het eerst een flick-flack schroef, heel knap! Ingrid liet tijdens haar oefening een mooie, strakke houding zien. Ze voerde de danspassen precies op de muziek uit. Helaas lukte het niet om de laatste serie volledig te turnen, maar dit heeft ze goed opgelost! Het tweede toestel was sprong, waar ze allebei een half in – heel uit aan de jury lieten zien. Tijdens het inturnen werden de laatste tips verwerkt in de sprongen. Zowel Lisanne als Ingrid lieten hier zien dat ze de sprong goed onder controle hebben. Ze hebben keurig gesprongen! Door naar het derde toestel, de brug. Ook hier hebben beide dames een mooie oefening laten zien aan de jury. Lisanne liet een hele hoge buikdraai zien en Ingrid turnde haar oefening zonder tussenpauzes. Beide turnsters sloten hun wedstrijd af op de evenwichtsbalk. Dat dit elke wedstrijd weer anders kan verlopen is gebleken. Ingrid turnde een stabiele oefening zonder wankelingen, maar moest de balk helaas twee keer verlaten. Lisanne turnde een mooie, stabiele oefening. Beide dames kunnen heel tevreden terugkijken op hun turnseizoen. Zij hebben het gehaald tot in de laatste finale! Lisanne eindigde in dit sterke deelnemersveld, bestaande uit 63 turnsters, op een 47e plaats en Ingrid behaalde een 54e plaats. De trainsters zijn trost op jullie!

In wedstrijdronde 4 mocht Madelief beginnen aan haar wedstrijd. Na een goede warming-up begon zij op het toestel sprong. Hier sprong ze de sterren van de hemel. Ze liet de jury twee keer een mooie half in – half uit zien en wist tijdens haar tweede sprong zelfs in één keer stil te staan. De prachtige sprongen leverden voor haar de allerhoogste score op, heel knap! Het tweede toestel was brug. Tijdens het inturnen werden de moeilijke elementen nog even goed geoefend. Met nog wat laatste tips begon Madelief aan haar wedstrijdoefening. Ze liet een mooie zolendraai zien en ook de kip lukte! Het derde toestel was de balk. Tijdens het inturnen kwamen de zenuwen om de hoek kijken. Madelief liet zich niet gek maken en wist haar zenuwen onder controle te houden. Ze nam haar oefening nog even door op een lijntje voordat ze de balk op mocht. Toen mocht ze haar oefening aan de jury laten zien. Madelief moest hard werken om op de balk te blijven staan, maar het is haar gelukt! Zonder vallen heeft ze de hele balkoefening geturnd. Ook met de radslag bleef ze heel knap staan. Helaas viel het cijfer van de jury voor de uitvoering wat tegen. Nog één laatste toestel en dan zat het er voor Madelief alweer op. Op de vierkante vloer mocht ze haar wedstrijd afsluiten. Ze liet een keurige oefening zien met een mooie uitstraling. Haar glimlach was duidelijk te zien. Ook turnde ze mooie sprongseries waar weinig op aan te merken was. Madelief heeft in dit sterke deelnemersveld van 32 turnsters een hele mooie 11e plaats behaald! Ook zij kan erg tevreden terugkijken op haar turnseizoen. De trainsters zijn trots op haar!