Skip to content

Turnsters Lian Dasselaar en Noa Exel van KEV naar landelijke turnwedstrijden

Op zaterdag 8 februari 2020 werd in Hengelo de districtsfinale gehouden voor de turnsters die uitkomen in de 3edivisie. Voor KEV hadden zich voor deze wedstrijd de volgende turnsters geplaatst: instappers Meis Perik en Lian Dasselaar, jeugd 1 turnster Noa Exel en junior turnster Madelief Dijkstra. Helaas moest Meis deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, omdat ze de nacht voor de wedstrijd ziek werd. Heel spijtig.. omdat daarmee het turnseizoen er voor haar op zit.

In de vroege ochtend mocht Lian starten met haar wedstrijd. Ze turnde een mooie overslag op sprong, liet een goede oefening zien op rekstok en turnde ondanks een val erg strak op balk. Op vloer was ze even de weg kwijt en de jury was streng waardoor de score hier tegen viel. Het was tot op het eind nog spannend voor Lian, van de 20 turnsters zouden er maar 10 turnsters doorstromen. Maar ze heeft het gehaald! Met een keurige 8e plaats heeft Lian zich geplaatst! 

In de tweede ronde mocht Madelief laten zien wat ze in huis heeft. De zenuwen waren aanwezig, maar na een mooie vloeroefening met keurige landingen zat ze lekker in de wedstrijd. Sprong ging fantastisch en op brug wist ze haar oefening door te turnen zonder eens top. Balk was erg stabiel! Madelief mist in haar programma nog de moeilijkheid op sommige toestellen, maar heeft een super uitvoering! Dit maakt dat ze in totaal nog wat punten te kort komt. Ze heeft een mooie 21e plaats behaald en mag zeker trots zijn op zichzelf! Helaas heeft ze zich niet weten te plaatsen.

In de vierde ronde mocht Noa starten op balk. Een paar wiebels en helaas een val. Ze herpakte zich goed want vloer ging fantastisch. Ook sprong ging goed en ze sloot haar wedstrijd mooi af met een keurige brugoefening! Het was voor Noa wel even nagelbijten tijdens de prijsuitreiking, maar ook zij heeft zich weten te plaatsen! In totaal mochten 17 turnsters door en met een keurige 12e plaats heeft ze het gehaald! Wat een opluchting blijdschap bij familie, trainsters en natuurlijk bij Noa zelf!