Skip to content

Twee acro Duo’s KEV naar halve finale NK

Acro RegioAfgelopen zaterdag werden de Oost Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Een strijd tussen de beste teams van heel Overijssel en Gelderland deelnemend in D en E niveau. 7 teams van KEV kwamen aan de start van deze Kampioenschappen en hebben hiervoor weer hard getraind. Het werd een moeilijke klus aangezien minder dan de helft maar zal doorstromen.

Michelle Marsman met Annelot Bolk en Melvin Coolen met Thomas Tempert hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finale NK, een enorme prestatie!

In de categorie E senior Duo had KEV nog 1 team in de race. Cindy Platenkamp en Debora de Jong wisten dat ze alles uit de kast moesten halen en dat deden ze. Ze hebben een keurige oefening laten zien en kregen daarvoor het cijfer 24.55. Een 17e plaats in een strijd van 26 teams is een goed resultaat. Maarten Schoemaker en Florien Bos hadden ditmaal een tegenstander op E niveau om tegen aan te boksen. Erg leuk en ze verschillen onderling niet erg veel. Helaas zorgde voor wat aftrekken voor een 2e plaats en 23.10 punten, maar ze mogen trots zijn dat ze zover zijn gekomen. Dit geld ook voor Marc van Os en Ties Hoften. Ze probeerden alles uit de kast te halen, maar ging niet helemaal naar wens. Ze herpakten zich erg goed in de oefening waardoor het einde er erg goed uit zag. Met 23.10 punten eindigden ze als 2e. Melvin Coolen en Thomas Tempert (D lijn) moesten, net als iedereen, een puntenlimiet halen van 24 punten. Dat is ze dit seizoen nog maar 1 keer eerder gelukt. Dus alles moest kloppen en dat deed het ook. De oefening ging uitstekend en hebben zich met 24.85 punten, en een 1e plaats, geplaatst voor de halve finale NK. Goed gedaan.

De dag was nog niet voorbij want de groepen D niveau moesten hun oefening nog tonen. Kirsten Jansen, demi Kosters en Iris Exel waren als eerste aan de beurt. De oefening ging erg netjes en ze kregen een verdiende 25.05 punten. We hadden gehoopt dat het wat hoger zou zijn, aangezien dit de vorige ook zo was, maar hoe verder richting het NK, hoe strenger er word gejureerd. Ze eindigden als 11e en staan 1e reserve voor de doorstroming. Anouk Berkhof, Sharice Velthuis en Maudee Lesscher hadden er ook erg veel zin in. De oefening begon erg sterk en zag er uitstekend uit. Helaas richting het einde een valletje, waardoor de aftrekken snel oplopen. Ze herpakten zich goed en kregen het cijfer 24.45, waarmee ze op een 13e plaats eindigden. Michelle Marsman en Annelot Bolk kwamen uit in de categorie D Duo’s. Vol enthousiasme gingen de dames de oefening in. De amplitude was goed verbeterd en de elementen gingen keurig. Het cijfer 25.15 en een 5e plaats zorgde voor rechtstreekse plaatsing naar de halve finale NK.

Iedereen mag enorm trots zijn op hun prestatie. Nog niet eerder wist KEV met zoveel teams op deze wedstrijd te starten. Op naar de halve finale NK, waar de teams hopelijk weer gaan schitteren.