Skip to content

Twee acro teams geplaatst voor district

Afgelopen zaterdag 9 maart werd de regiofinale gehouden voor de Acro teams op D en E niveau. KEV wist zich met maar liefst 12 teams voor deze Overijsselse kampioenschappen te plaatsen. Ze hebben allemaal hun beste beentje voorgezet en uitstekende oefeningen neergezet. Emma van ’t Spijker met Amber Smit en Melvin Coolen met Thomas Tempert hebben zich weten te plaatsen voor de districts finale van 23 maart.

In de ochtend was het als eerste aan de E duo’s en groepen om het spits af te bijten. Lianne Schoenmaker en Lieke Vrielink waren als allereerste van KEV aan de beurt. De oefening begon erg netjes en de danspasjes werden heel mooi uitgevoerd. Helaas werd er een element niet helemaal naar behoren uitgevoerd en deze werd dus ook helaas afgekeurd. Ze kregen het keurige cijfer 21.083. Emma van’t Spijker en Amber Smit kwamen ook uit in deze categorie. Het ging geweldig. Ze hebben de choreografie de laatste weken aangepast en dat werd beloond. Met een 25.217 hebben ze zich geplaatst voor het district. Cindy Platenkamp en Denise Jansen kwamen als laatste van KEV uit in deze categorie. Een grote misser van de geluidsman zorgde voor versnelde muziek waardoor de oefening niet uiterst geturnd kon worden. De rest ging erg goed. Ze kregen geen aftrek voor de muziek. Een mooi cijfer kregen ze 24.53.

Dan was het aan de drietallen in de E categorie om te laten zien wat ze kunnen. Alle 3 teams kwamen dit jaar voor het eerst uit in deze seniorcategorie. Dus al een hele prestatie op zich om hier te staan voor het eerste seizoen. CHeryl Uitslag, Jeanine van Egten en Mirte Wilharms lieten zien dat ze erg netjes kunnen werken. Ze hebben hun oefening ditmaal overtroffen en kregen het mooie cijfer 23.45. Laura Jansen, Sanne Bosch en Lynn van de Cozijne waren er ook helemaal klaar voor. Hier en daar ging het niet helemaal zoals het moest maar hier en daar ging het weer uitstekend en boven verwachting. Ze hebben het goed gedaan met 23.9 punten als resultaat. Als laatste trio was het aan Lisann Starke, Anne Warmink en Laura van de Hel om zo hoog mogelijk te scoren. Ze hebben wel hun hoogste score van het seizoen gehaald met het cijfer 24.9. Alles ging ook erg netjes en stabiel. Helaas waren de verschillen minimaal en hebben de doorstroming naar district gemist.

Ook in de ochtend was het de beurt aan Marc van Os en Ties Hoften. Ze hebben de laatste weken hard getraind om artistiek hoger te scoren. De elementen worden steeds beter uitgevoerd en dat was ook deze wedstrijd weer te zien. Helaas werd de choreografie niet optimaal gewaardeerd, maar ze mogen tevreden zijn met 22.65 punten.

In de middag begonnen Melvin en Thomas aan hun oefening. Ze gingen erg snel door de danspasjes heen. Hun elementen waren erg keurig en ze hebben zich geplaatst voor het district met het verdiende cijfer 24.416.

Als laatste van KEV mochten de Duo’s op D niveau voor de jury verschijnen. Manon Hospers en Lotte Smit hebben ook veel aan hun choreografie gewerkt. Nu maar hopen dat het allemaal goed kwam en dat is ze gelukt. Helaas hier en daar een foutje, maar de hoogste score, 23.4, van het seizoen is een beloning. Michelle Marsman en Annelot Bolk waren daarna aan zet. De danspasjes gingen beter dan ooit. De motion was wat moeizaam, maar ze bleven ervoor vechten en dat was te zien aan het mooie cijfer 24.65. Ze staan als eerste reserve voor de districtsfinale.

Het seizoen is nog niet afgelopen voor KEV. 2 teams gaan door naar de districtsfinale in Winterswijk.  Het niveau lag ook dit jaar erg hoog en de verschillen waren erg klein. Wat een geweldig seizoen waar iedereen enorm trots op mag zijn.

Foto krant