Skip to content

Zaterdag 1 februari was het de beurt aan de meiden van de 5e divisie om te laten zien wat ze in huis hadden.Sophie, Madelein, Mila, Amber en Emily begonnen deze wedstrijd op het toestel brug. Een moeilijk toestel maar alle dames hebben hier op hun eigen kunnen gepresteerd. Het volgende toestel was de balk, hier wisten eigenlijk alle meiden zichzelf te verassen dat dit altijd moeilijke toestel zo goed ging. Mila had nog nooit mee gedaan aan wedstrijden en zit nog maar sinds dit jaar bij de groep en liet iedereen een koprol op de balk zien als opsprong waarna ze ook nog haar hele oefening zonder vallen wisten te turnen. Ook madelein en amber wisten met zowel de koprol als de handstand op de balk te blijven staan. Helaas moest Sophie 1 keer de balk verlaten maar de rest van haar oefening zag er erg netjes uit en ook Emilly liet zien dat ze goed mee kon komen op dit toestel. 

Na balk was vloer aan de buurt. De meiden lieten hun oefeningen op muziek zien. Er waren geen grote fouten en de meiden waren tevreden met wat ze hebben gedaan. Emily wist zichzelf te verbazen met een mooie flikflak en ook Madelein vind dit een spannend onderdeel in haar oefening maar ze wist alle moed bij elkaar te verzamelen om deze goed te volbrengen. 

Vervolgens was het laatste toestel de sprong aan de beurt. Helaas heeft Emily hier niet door weten te springen waardoor ze geen score wist te behalen op dit toestel. De andere meiden hebben hun laatste krachten verzameld en hun uiterste best gedaan er mooie overslagen van te maken. 

Na sprong volgde de prijsuitreiking de meiden zaten niet in heel groot deelnemersveld maar de concurrentie was wel erg goed. De beste 6 meiden plaatsen zich rechtstreeks voor de finale. Helaas wisten de meiden zich niet rechtstreeks te plaatsen. Amber wist een knappe 7e plek te halen. Gevolgd door madelein op plaats 9 en Sophie op plaats 11. Mila behaalde de 15e plaats en Emily werd 16e. Alle meiden zullen dus deel gaan nemen aan de play off wedstrijd in maart.

In ronde 3 was Lina Siemerink aan de beurt in de categorie jeugd 2. In deze categorie mag je voor het eerst je eigen oefeningen samenstellen aan de hand van bepaalde eisen. Lina begon op het toestel brug. Ze liet hier een nette oefening zien, maar de moeilijkheid kan nog wel omhoog. Het tweede toestel was balk. Een paar wiebels maar Lina bleef met alles op de balk staan. Daarna was vloer aan de beurt. Hier mocht ze voor het eerst een oefening op muziek laten zien en het zag er netjes uit. Als laatste was sprong aan beurt. Hier liets ze een mooie overslag met plank over de pegasus zien. Uiteindelijk heeft Lina een mooie 13e plaats behaald!

In ronde 4 mochten Seline Oudelaar en Jade Beldman in de categorie senior starten aan hun wedstrijd. Na een korte warming-up was het eerste toestel voor de meiden de brug. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig, dit is toch wel een van de spannendste onderdelen. Het inturnen verliep goed! Seline had nog wat moeilijkheden met haar ophurken, maar ging erg zeker de wedstrijd in. Helaas lukte het ophurken tijdens de wedstrijd niet helemaal. Desalniettemin liet ze verder een strakke oefening zien. Ook Jade liet een mooie oefening zien aan de brug en wist bij haar afsprong in één keer stil te staan! Het tweede toestel was de balk. Ook hier verliep het inturnen goed. Beide meiden wisten het hoofd koel te houden. Dit resulteerde dan ook in twee mooie balkoefeningen. Het lukte Seline zelfs om haar oefening uit te turnen zonder val. Jade moest de balk helaas één keer vroegtijdig verlaten met de koprol. Door naar de vloer.. en hier konden de meiden zichtbaar van genieten. De vloeroefeningen zagen er super uit en de uitstraling was top! Na een ronde rust was het laatste toestel sprong. Seline besloot toch een half in-half uit te springen in plaats van een overslag. De moeilijkheidswaarde van deze sprong is hoger. Ze liet een keurige sprong zien en wist hiermee zelfs de 5ehoogste score te behalen. Jade sprong een mooie overslag en wist ook hier tijdens haar landing weer in één keer stil te staan. Met een 16e plaats voor Seline en 27e plaats voor Jade hebben de meiden zich helaas niet rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale. Ze gaan tijdens de play-off nog een poging wagen om zich voor deze finale te plaatsen. De meiden kunnen erg trots zijn op zichzelf en gaan de komende periode bezig het verhogen van de moeilijkheid van hun oefening.